Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 12/06/2021

La defensa culer estripa la partitura de Huertas (89-72)

El Barça no falla contra el Lenovo Tenerife i es jugarà el títol contra el Reial Madrid

i
Àlex Gozalbo
2 min
Leandro Bolmaro taponant un tir de Marcelinho Huertas

Barcelona“Vols jugar una final?” Sarunas Jasikevicius va aturar una explicació durant un temps mort per fer callar Brandon Davies, que estava remugant. “Doncs aleshores fes la teva feina”, va sentenciar l’entrenador lituà. El Barça va fer la seva feina, va fer valer el factor pista, va eliminar el Lenovo Tenerife (89-72) i jugarà la final de la Lliga Endesa per tercer any consecutiu.

Jasikevicius va tornar a descartar Víctor Claver, que porta uns quants partits fent companyia a Artem Pustovyi i Sergi Martínez fora de la convocatòria. L’entrenador lituà, que va intentar optimitzar una plantilla més àmplia que la del rival insular, va utilitzar Ádám Hanga i Pierre Oriola més que en dies anteriors. El dos jugadors sempre són útils en nits de gran tensió competitiva. La defensa de l’equip culer sobre Marcelinho Huertas, que va fallar 12 dels 15 tirs que va intentar, i Gio Shermadini va millorar amb una distribució dels espais més intel·ligent.

El Lenovo Tenerife va començar el partit amb ambició i encert des de la línia de tres punts. Tot i això, la posada en escena del Barça no va ser dolenta i l’equip blaugrana va trigar ben poc a liderar el marcador. Els dos conjunts van apostar per un ritme molt elevant amb l’objectiu de castigar les defenses durant els primers segons de cada possessió (23-21).

Nick Calathes

El Barça va mantenir una bona regularitat ofensiva durant un segon període en què Pau Gasol va tenir protagonisme en atac. El català va sumar 8 punts en un tres i no res. Davies i Shermadini se les van tenir en un tram de partit molt físic. L’equip blaugrana va anotar 46 punts en uns primers 20 minuts en què no va aconseguir allunyar-se d’un rival incòmode (46-39). “No hem jugat malament, però hem estat massa tous en defensa”, va reconèixer Txus Vidorreta.

Tot i acostar-se al 90è partit de la temporada, el Barça no va acusar el desgast d’uns dies sense treva. Sense repetir l’exhibició del primer partit, l’equip blaugrana va millorar la seva defensa durant un tercer quart en què l’anotació del Lenovo Tenerife es va aturar. Les pilotes perdudes i els baixos percentatges de tir es van convertir en una llosa per al conjunt visitant (68-50).

El Barça va celebrar massa aviat la victòria i el Lenovo Tenerife ho va aprofitar per reduir la diferència i acabar el partit amb bones sensacions contra un equip blaugrana que no va badar i va saber assegurar el triomf.

Sense temps per preparar la final

La final començarà demà (18.30 h, #Vamos) al WiZink Center, on el Reial Madrid intentarà imposar el factor pista. Aquesta serà la 22a vegada en l’era ACB que l’equip blanc lluiti pel títol. Els precedents s’han traduït en 13 títols i 8 subcampionats. L’última vegada que el Barça i el Reial Madrid es van enfrontar en una final va ser l’any 2019.

stats