El Barça evita un disgust molt gros (81-78)

i
Àlex Gozalbo
Brandon Davies

BarcelonaEl Barça va solucionar una situació molt incòmoda, va superar el Zenit de Sant Petersburg (81-78) i viatjarà a Rússia amb l’eliminatòria dels quarts de final de l’Eurolliga empatada (1-1). L’equip blaugrana va arribar als últims set minuts perdent, però va saber mantenir la calma en una de les nits més difícils de la temporada. La victòria va tenir dos herois. El primer, Brandon Davies, que va sumar 22 punts i 9 rebots i va forçar 10 faltes personals. El segon, Ádám Hanga, que va anotar un triple i va recuperar dues pilotes clau en el clutch time de la pròrroga.

Sarunas Jasikevicius va modificar el pla de partit de dimecres. El tècnic lituà va apartar Pau Gasol de la rotació i va apostar per l’energia de Leandro Bolmaro en detriment de Leo Westermann. A més, va modificar la defensa del bloqueig directe per evitar que Kevin Pangos tornés a ser decisiu. “Hem jugat un bon bàsquet, però no hem entès que això és molt difícil perquè ells són un bon equip. Hem de seguir patint per sortir d’aquest forat”, va dir l’entrenador.

El malson del primer partit es va allargar 14 minuts. Tot i tenir les baixes de Mateusz Ponitka i Arturas Gudaitis, el Zenit va convertir cada possessió del Barça en un part. L’equip rus, que es va sentir molt còmode amb la pell de xai, va arribar a tenir una diferència de sis punts que va encendre totes les alarmes (15-21). La reacció blaugrana va ser contundent i va anar acompanyada d’una millora defensiva. Recuperant pilotes, el conjunt català va poder augmentar el ritme del partit contra un rival que va encaixar un parcial de 12-0 (27-21). El ritme defensiu local va fer créixer la diferència fins als nou punts al descans (38-29).

Tot i les bones sensacions del segon quart, el Barça no va ser capaç d’aprofitar la inèrcia per trencar el partit durant un tercer període en què el Zenit no es va rendir. L’equip rus va aprofitar els dubtes del conjunt blaugrana per apuntar-se un parcial de 3-12 i empatar el marcador (46-46). Els locals van arribar als últims set minuts perdent (53-54), però van creure que podrien reconduir la situació. Tot i dominar en el marcador per sis punts de diferència a dos minuts del final (65-59), el Barça va estar a un tir de perdre el segon partit. Pangos va fallar un llançament sobre la botzina i el partit es va resoldre a la pròrroga (66-66).

En el temps extra, Hanga va tenir una aportació clau ja que va anotar un triple quan l’equip blaugrana perdia per tres punts i va recuperar dues pilotes decisives que van servir per assegurar la victòria culer.

El Barça torna a competir diumenge, quan visita el MoraBanc Andorra. El Baxi Manresa rep aquest dissabte (18 h, Movistar Deportes) el Movistar Estudiantes, mentre que el Joventut de Badalona juga contra el Lenovo Tenerife (20.45 h, Movistar Deportes).

L’Spar Girona se la juga a València

El València Basket i l’Spar Girona disputaran aquest dissabte (20.30 h, TDP el partit de tornada de les semifinals de la Lliga Femenina Endesa. L’equip entrenat per Alfred Julbe necessita recuperar un desavantatge de nou punts per classificar-se per disputar la final.