Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 23/05/2021

Bitllet europeu per al Baxi Manresa (71-68)

Àlex Gozalbo
2 min
Matt Janning

BarcelonaEl Baxi Manresa va tancar la temporada amb una emotiva victòria contra el TD Systems Baskonia (71-68) que li va permetre ocupar la desena posició i, per tant, assegurar-se de manera virtual la participació europea la temporada que ve. L’equip bagenc, que va repartir 21 assistències, va tornar a exhibir un gran joc col·lectiu per desactivar el rival.

Tot i les baixes de Dani Pérez, Makai Mason i Guillem Jou, i la lesió de Dani Garcia, el Baxi Manresa va sumar el seu 17è triomf de la temporada. Rafa Martínez, que va sumar 13 punts, 8 rebots i 5 assistències, va fer un partidàs en un diumenge en què Marc Peñarroya va anotar els seus primers punts a la Lliga Endesa i en què Melwin Pantzar va debutar amb el conjunt entrenat per Pedro Martínez. “Acabar la temporada així és una alegria. L’equip es mereixia finalitzar el campionat guanyant. Hem sigut fidels al nostre joc de tota la temporada i estem molt contents per haver millorat una posició a la classificació. La valoració ha de ser bona”, va analitzar l’entrenador.

L’última jornada de la temporada regular va servir per completar el quadre dels play-off. L’Herbalife Gran Canària, que es va desfer del Betis (69-74), va aprofitar la derrota de l’Unicaja per aconseguir la vuitena posició. L’equip insular serà el rival del Reial Madrid als quarts de final. La resta d’eliminatòries en la lluita pel títol seran: Barça-Joventut de Badalona, Lenovo Tenerife - Hereda San Pablo Burgos i València Basket - TD Systems Baskonia.

Pau Ribas

El Joventut perd a Bilbao (94-73)

El Joventut de Badalona va perdre a la pista del RETAbet Bilbao Basket (94-73), un resultat que va comportar el descens del Movistar Estudiantes a la LEB Or. L’equip basc, que es va assegurar la permanència a la Lliga Endesa, va aprofitar 17 triples anotats per desarticular una Penya que no s’hi jugava res. Carles Duran va recuperar Xabi López-Arostegui i va fer debutar Pep Busquets, però no va poder comptar amb Neno Dimitrijevic, que va patir un xoc fortuït amb el seu company Ante Tomic abans del partit. Vladimir Brodziansky va anotar 24 punts.

stats