Esports Bàsquet 15/09/2019

L'Spar Citylift Girona, campió de la Lliga Catalana

L'equip gironí supera el Cadí La Seu i suma el seu vuitè títol (44-66)

Carles Alonso

La Seu d'UrgellL’Spar Citylift Girona ja tenia com a estil clar de joc la intensitat defensiva per sortir al contracop, com pocs equips ho fan a la Lliga Dia. Aquesta temporada encara té el seu estil més impregnat. Les d'Eric Surís han dominat des del 0-2 el marcador fins a tenir una màxima de 26 punts. Perquè, tot i ser un partit de pretemporada, ha sigut la final de la Lliga Catalana i el primer títol de la temporada. Al final, 46-66 i el trofeu que torna a Girona.

Els inicis no han sigut clars per a cap dels dos equips. Múltiples imprecisions feien que el partit no fos tan vistós com es desitjava. Els equips estan en pretemporada i es nota. Malgrat això, han sigut les gironines les que han tingut el control del partit i l'han portat cap al terreny on volien, gràcies a la directora d'orquestra, Laia Palau. El Girona ha trigat a pressionar en defensa però quan ho ha fet ha començat a agafar avantatge. Del 5-10 s’ha passat al 9-20 coincidint amb el final del primer quart. A partir d'aquí tot ha sigut molt fàcil per a les gironines. Eric Surís s'ha dedicat a moure les peces i que tothom tingués minuts. Les amfitriones ho han intentat, però en cap moment han pogut amb la superioritat sota cistella de l'Unigirona, que ha anat mantenint la diferència, que voltava els vint punts. Les d'Eric Surís han marxat al descans doblant els punts del seu rival: 22-44.

Laia Palau

A la represa, l'Unigirona ha anat agafant més avantatge fins a arribar al 38-64, ja en l'últim quart. Les gironines eren molt superiors, però el seu tècnic continuava demanant màxima intensitat. La final de la Lliga Catalana ha sigut un bon test de cara a l'inici de la temporada. A poc a poc Surís ha anat asseient les jugadores referents mentre Bernat Canut feia el mateix amb les seves. El marcador final ho reflectia tot, 46-66, i l'Spar Citylift Unigirona es proclama campió de la Lliga Catalana.