Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 09/06/2021

El Barça no troba la tecla a Tenerife (80-68)

L’equip blaugrana perd i es jugarà el bitllet per a la final en un cara o creu

i
Àlex Gozalbo
2 min
Brandon Davies

BarcelonaEl Barça va tenir una mala nit contra el Lenovo Tenerife (80-68) i s’haurà de jugar la seva classificació per disputar la final en un cara o creu al Palau Blaugrana. Sense encert en els tirs de camp i molt allunyat del seu nivell defensiu habitual, el conjunt culer va ser superat per un rival que va disfrutar d’una nit històrica. El partidàs de Marcelinho Huertas (26 punts i 11 assistències) i Gio Shermadini (21 punts i 10 rebots) es va convertir en un malson per a un equip visitant que va badar.

Sarunas Jasikevicius va tornar a descartar Víctor Claver, una decisió que va beneficiar Leo Westermann. El Barça va trigar cinc minuts i mig a anotar la seva primera cistella en joc, però el Lenovo Tenerife no va saber aprofitar la situació per aconseguir una bona diferència en el marcador. L’aparició de Huertas va alterar la situació, ja que el base brasiler va apoderar-se del ritme i va aconseguir nodrir de bones pilotes els seus companys. El Barça va trobar a faltar els punts de Nikola Mirotic, que va fallar els sis llançaments que va intentar durant la primera meitat. Tot i perdre nou possessions i veure com Bruno Fitipaldo es carregava de faltes personals, el conjunt insular va arribar al descans amb una renda de tres punts (38-35).

L’exhibició de Huertas va continuar durant un tercer quart en què el Lenovo Tenerife es va apuntar un parcial d’11-0 i va fer créixer al diferència fins als 12 punts (49-37). La reacció culer va arribar de la mà de Pau Gasol, que va anotar 9 punts durant el període (58-55).

La màxima diferència local va arribar a cinc minuts del final, quan el Lenovo Tenerife va aconseguir una renda de 14 punts (69-55). Tot i lluitar fins al final, el Barça mai va poder somiar amb la remuntada contra un rival que va jugar molt millor les seves cartes i que va treure els colors a l’equip català, que, com li va passar contra el Joventut de Badalona, va ser incapaç de tancar l’eliminatòria.

El Madrid se la juga

El Reial Madrid i el València Basket disputen aquesta nit (22 h, #Vamos) el tercer i definitiu partit de l’altra semifinal. L’equip que perdi al WiZink Center quedarà eliminat. “Ens espera una final per accedir a la final. Em preocupa l’estat físic perquè necessitarem tota l’energia possible”, adverteix Pablo Laso. L’entrenador de l’equip blanc espera recuperar Alberto Abalde, que ha passat el covid-19, i poder comptar amb Carlos Alocén, que va acabar el segon partit amb molèsties físiques. “Per eliminar el Madrid hem de millorar més. Són especialistes en superar situacions adverses”, va advertir Jaume Ponsarnau, tècnic del València Basket.

stats