A un mil·límetre de la primera posició (99-94)

El Barça perd a la pròrroga contra un Maccabi beneficiat per una decisió arbitral

i
Àlex Gozalbo
Cory Higgins

BarcelonaUna falta tècnica a Nikola Mirotic per trepitjar la línia de banda en una acció defensiva quan faltaven 12 segons de la pròrroga va decidir el partit entre el Maccabi Playtika de Tel Aviv i el Barça (99-94). L’equip blaugrana va perdre i haurà d’esperar per certificar la seva primera posició a l’Eurolliga de manera matemàtica. El partit es va jugar amb 3.000 espectadors al Menora Mivtachim Arena, molts d’ells sense mascareta.

Sarunas Jasikevicius, que va deixar sense jugar Víctor Claver, va recuperar Cory Higgins i Nikola Mirotic per jugar a Tel Aviv, on l’equip local val plantejar un partit diferent al de la primera volta jugat al Palau Blaugrana. Ioannis Sfairopoulos va posar l’accent en el ritme i no tant en la defensa. La posada en escena del conjunt local va ser molt bona i el Maccabi va agafar un avantatge de 10 punts (30-20). El Barça va trigar a reaccionar, a agafar el pols al partit. Quan va millorar la defensa i va poder córrer, l’equip blaugrana va ajustar el marcador (39-38).

Les primeres rendes del Barça van arribar a l’inici del tercer període, però el Maccabi no va cedir i va recuperar la iniciativa tant en el joc com en el marcador (65-59). Un tram de partit brillant de Mirotic va servir perquè l’equip blaugrana empatés el marcador a sis minuts del final (72-72). La recta final va ser molt igualada. L’equip blaugrana va arribar als últims instants per sota en el marcador, però Higgins va forçar la pròrroga amb un bàsquet a 4,3 segons del final (80-80). Chris Jones va fallar un tir local sobre la botzina i no va poder evitar el temps extra.

Nikola Mirotic trepitjant la línia de banda

Els rebots ofensius de Brandon Davis van donar vida a l’equip blaugrana en una pròrroga en què cada punt va valer or (86-90). Dos triples consecutius del Maccabi van complicar la victòria visitant (92-90). Amb el marcador empatat gràcies a una nova cistella de Higgins (94-94), l’equip israelià va disposar d’un últim atac. Els àrbitres van penalitzar Mirotic amb una tècnica per trepitjar la línia de banda en una acció defensiva quan la pilota encara no estava en joc. La sorprenent decisió va castigar el conjunt català (97-94). Davis va fallar un triple i els locals van certificar una victòria de més valor moral que classificatori (99-94).

El Madrid, amb problemes

Un dels atractius de les últimes jornades de l’Eurolliga serà veure quins equips completen les posicions de play-off per sota. El Reial Madrid, que va perdre contra l’Anadolu Efes (83-108), es va complicar la situació i el Zenit de Sant Petersburg, que va ser superat pel CSKA (74-86), va caure a la desena posició.