Bàsquet - Eurolliga
Esports Bàsquet 29/01/2021

El Barça es treu l’espina de l’Olympiacos (74-76)

i
Àlex Gozalbo
2 min
Pierre Oriola, capità del Barça

BarcelonaL’Olympiacos és un dels pocs equips que aquesta temporada han aconseguit guanyar al Palau Blaugrana. Ho va fer, a més, anotant 96 punts. El Barça tenia, per tant, la data d’ahir subratllada al calendari i es va apuntar una victòria amb gust de revenja (74-76). El triomf permet al conjunt català mantenir-se com a líder de l’Eurolliga i augmentar la seva ratxa a sis partits consecutius sense conèixer la derrota. Dos tirs lliures de Cory Higgins a 6,3 segons del final van ser decisius, ja que la cistella final de Georgios Printezis va arribar fora de temps.

Sarunas Jasikevicius va tenir la baixa d’Àlex Abrines, que arrossega molèsties musculars als isquiotibials de la cama esquerra. L’enèrgica posada en escena de Pierre Oriola va impulsar les aspiracions del Barça a la pista de l’Olympiacos, on l’equip blaugrana va aconseguir una renda de 12 punts durant el primer període (6-18). La diferència d’encert en el tir de tres punts va ser determinant durant una primera meitat en què el conjunt grec va utilitzar el rebot per no despenjar-se del marcador (30-40).

Georgios Bartzokas va modificar el tipus de defensa dels bloquejos directes i el joc del Barça es va enredar. L’Olympiacos es va apuntar un parcial de 23-10 durant un tercer període que va capgirar el marcador (53-50). La màxima diferència local va ser de 5 punts (59-54), però l’equip blaugrana va ser capaç de treure el caràcter per arribar als últims segons amb el marcador empatat. L’aportació de Nick Calathes, que va acabar amb 12 punts i 7 assistències, va ser decisiva en un tram final molt ajustat. “Si he de ser honest, al final hem tingut un punt de sort”, va reconèixer Nikola Mirotic. L’aler pivot montenegrí va contribuir a la victòria visitant anotant 16 punts.

stats