Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 18/04/2021

El bon bàsquet de la Penya, sense premi a Madrid (101-92)

i
Àlex Gozalbo
2 min
Joel Parra i Fabien Causeur

BadalonaEl Joventut de Badalona va dominar el Madrid durant mitja hora, però va acabar perdent contra el líder de la Lliga Endesa (101-92). La Penya va fer tres primers quarts extraordinaris al WiZink Center, on no va poder conservar un avantatge de deu punts contra l'equip blanc, que va anar de menys a més. El conjunt verd-i-negre es va quedar sense energia en l'últim període, en què va encaixar 36 punts. La derrota complica la situació classificatòria d’un projecte que no té assegurada la seva presència als play-off.

Carles Duran va encertar amb el plantejament tàctic contra un rival amb un ull posat en l’eliminatòria de quarts de final de l’Eurolliga. “El resultat no és el que volíem però estic content perquè hem fet una bona feina i hem proposat un bon bàsquet. El Madrid és un rival amb talent”, va analitzar l’entrenador de l’equip verd-i-negre, que va fer debutar Miguel Malik Allen. El bon partit de jugadors com Pau Ribas, que va anotar 20 punts amb 6 dels 8 triples que va intentar, Joel Parra o Vladimir Brodziansky es va quedar sense recompensa. “Perdre no agrada, però aquest és el camí”, va recordar Ribas.

Ben dirigit per Ferran Bassas i Pau Ribas, el Joventut va aconseguir un avantatge de 10 punts contra un Madrid que va trigar a defensar al seu nivell habitual (24-34). L’equip verd-i-negre va arribar als últims 10 minuts en una situació molt favorable (65-72), però un parcial local de 9-0 va capgirar el marcador (74-72).

Últim quart cruel

La cinquena falta personal de Conor Morgan va ser un maldecap per al Joventut. Sense energia, la Penya va patir per defensar els triples del Madrid, que va començar a anotar punts amb més continuïtat. “Hem sabut reaccionar en l’últim quart”, va reconèixer Sergi Llull, que va acabar amb 15 punts. L’equip blanc no va deixar escapar la 18a victòria consecutiva a la Lliga Endesa. “Ells han fet un bon partit, obrint el camp i jugant amb interiors baixets”, va explicar Pablo Laso, entrenador d’un equip blanc en què va debutar Vincent Poirier.

El Madrid, que demà començarà l’eliminatòria de quarts de final contra l’Anadolu Efes, va anotar 16 dels 33 triples que va anotar. La punteria va ser especialment eficaç en un últim període decisiu.

stats