Copa del Rei ACB 2014
Esports Bàsquet 09/02/2014

El Reial Madrid es corona campió de la Copa del Rei en superar un Barça lluitador fins el final (76-77)

Una cistella de Sergio Llull a l'últim segon ha donat la victòria al conjunt blanc

Marta Campderrós
Cistella de Sergio Llull a 1 segon pel final del partit

MàlagaEl Reial Madrid s'ha coronat campió de la Copa del Rei aquest diumenge en superar a la final el Barça de bàsquet (76-77). El conjunt blanc ha aconseguit el 24è títol de Copa de la seva història. Mirotic, amb 32 de valoració, ha estat l'MVP d'aquesta final.

L'inici del clàssic de Copa ha estat emocionant. Tomic ha obert el marcador, però dos triples pràcticament consecutius de Rudy i Darden han fet avançar els blancs (4-8). El joc interior del pivot croat, juntament amb Lorbek, ha resultat molt efectiu, ja que ha equilibrat de nou el marcador (12-12). Una cistella a l'últim segon d'Oleson ha avançat els de Pascual al final del primer quart (17-16).

La igualtat entre ambdós equips s'ha mantingut en el segon quart, amb l'electrònic ballant amunt i abaix a favor del Barça. Pascual ha fet molt bones rotacions, ha aconseguit frenar l'imparable Madrid i ha desactivat en atac els pesos pesats de la plantilla blanca. Tomic, amb un joc atrevit i efectiu, ha estat el jugador més destacat de l'equip culer en la primera meitat (42-38).

En la represa, els blaugranes han sortit espesos i han encaixat un parcial de 2-8 (44-46). Rudy, amb 19 punts en total, ha liderat l'ofensiva blanca en el tercer quart i ha posat en greus problemes a la defensa del Barça. Els jugadors de Pascual, però, han plantat cara gràcies a l'extraordinari lideratge de Marcelinho Huertas i no han deixat que els de Laso s'escapessin (59-60).

La igualtat s'ha mantingut al marcador fins que els blancs han pres una renda de 7 punts, a dos minuts i mig de la conclusió del matx (64-71). El Barça, lluitador fins al final, s'ha posat per davant a falta de 8,8 segons (76-75), però una cistella de Llull a falta d'un segon ha donat la victòria als blancs per la mínima.