Eurolliga
Esports Bàsquet 28/10/2011

Els 146 segons més intensos de Josep Pérez, un genial jugador de 183 centímetres

El base, a qui Xavi Pascual va fer debutar dijous amb 17 anys en un partit d'Eurolliga, ha protagonitzat ja algunes actuacions antològiques a les categories inferiors del Barça Regal

àlex Gozalbo
2 min
Josep Pérez.

BarcelonaEl Barça Regal va apuntar-se aquest dijous la segona victòria en l'Eurolliga 2011-12 i Xavi Pascual va aprofitar per fer debutar Josep Pérez, un genial jugador de tan sols 17 anys al qual va regalar 146 segons.

"Al començament vaig estar nerviós. És estrany. No és l'habitual jugar amb un Palau amb 5.000 persones i en Eurolliga. A mesusa que passaven els minuts m'hi vaig anar acostumant. És especial. S'ha de viure", explica Pérez.

El jugador, nascut a Llíria, ha protagonitzat en els últims mesos algunes actuacions antològiques. A la final del Torneig Júnior de l'Hospitalet, per exemple, va sumar 32 punts amb 6/9 en triples contra el Reial Madrid. Uns mesos més tard, Josep Pérez va deixar bocabadats un grapat de scouts de la NBAscouts en anotar 23 punts amb 5/7 en triples contra un equip xinès al Nike Internacional Júnior Tournament de Barcelona.

El base, que dijous va perdre una pilota i va fallar un tir, va ser un dels jugadors més reclamats pels mitjans de comunicació: "El primer partit a casa sempre és important. Tot i que a l'Eurolliga els rivals potser no són molt forts a la primera fase, has de marcar el teu territori i fer-te respectar. Guanyar de 27 punts és com fer un cop sobre la taula".

Per Xavi Pascual, entrenador del Barça Regal, fer debutar Josep Pérez amb 17 anys no va ser cap excentricitat: "Porta tota la temporada treballant molt bé amb el primer equip. És un jugador que té possibilitats i que ha començat molt bé la campanya amb el filial", destaca. De fet, el Barça Regal B és líder (3-0) a l'Adecco Plata, on Pérez té una mitjana de 9,3 punts per partit.

stats