Eurolliga

Les 10 coses que potser no saps de Carlos Arroyo

De creador de 'reggaeton' a parent de Benicio del Toro, així és el base del Barça Lassa

1. El pare del base del Barça Lassa és Alberto Arroyo, advocat d'Aníbal Meléndez, l'alcalde de Puerto Rico que fa més temps que està en el càrrec. Des del 1998 és el màxim mandatari de Fajardo.

2. Carlos Arroyo va començar a jugar a bàsquet als 5 anys. "Recordo que el meu pare, que era molt aficionat a l'esport, ens portava al meu germà i a mi als parcs per ensenyar-nos a jugar", apunta.

3. El jugador porta el nom de les seves dues filles tatuat: Gabriela i Daniela. "Ara em falta el Carlitos júnior, el petit", assegura.

4. Carlos Arroyo és el responsable d'èxits musicals com 'Oculto secreto' o 'Se va conmigo'. "La gent pensa que encara estic en un estudi fent música, però això requereix molt de temps i la meva dona hi està en contra. El temps lliure que tinc el vull dedicar a la meva família. No és que sigui un professional de la música i sigui l'hòstia, però m'encantaria dedicar-hi més temps. Hi ha gent que em demana que faci noves cançons. Des que era un nen, la música m'apassiona. Vaig estar a 'Talent show' i col·laborant amb diferents grups", diu.

5. El base té un germà bessó. "No és com la gent pensa, no pots intercanviar les nòvies sense que se n'adonin", diu de broma. "Portem una vida similar, però molt diferent. Durant molts anys, fins que jo me'n vaig anar als Estats Units, competíem en els mateixos equips", recorda.

6. Carlos Arroyo té parentiu amb l'actor Benicio del Toro. "La meva mare és cosina segona seva. Tinc relació amb ell i segurament el veureu en algun partit del Barça aquesta temporada", adverteix.

7. El gran somni del jugador era acabar al Barça Lassa i no se n'amaga. " Al meu representant li vaig dir que només tornaria a Europa amb una proposta del Barça o d'un equip similar. Aquest club és del millor que hi ha. He sentit durant anys que el tracte als jugadors és increïble", explica.

8. La família de Carlos Arroyo se sent còmoda a Barcelona, on es pot expressar en espanyol. "Les meves últimes destinacions a Europa havien estat en llocs en què es parla hebreu o turc. Si puc parlar en la meva llengua, em sento molt més còmode", reconeix el jugador.

9. El base és molt amic de Piculín Ortiz. "Està recuperat i col·labora amb la FIBA. És un jugador i una persona molt respectada al meu país. És una llegenda. Al meu entendre, és el millor jugador porto-riqueny de tots els temps. Abans d'anar a la NBA, vam compartir equip durant cinc anys i vam ser companys a la selecció. El considero un germà i el respecto molt. Quan necessito un consell, parlo amb ell", confessa.

10. El jugador v olia fer 's ports m anagement', però va acabar cursant estudis liberals. " Cada vegada que em veu, el director de l'escola em pregunta quan acabaré els meus estudis", reconeix.