ACB
Esports Bàsquet 16/01/2011

Un DKV Joventut tocat per les lesions es juga la classificació per a la Copa del Rei davant el CAI

Pepu Hernández no podrà comptar amb el pivot holandès Henk Norel, mentre que Jordi Trias i Dmitri Flis seran dubte fins a l'últim moment

Marina Sancho
2 min
Carl English serà un dels jugadors clau de la Penya davant el CAI.

BadalonaEl DKV Joventut es juga aquest migdia (12.30 hores) la classificació per a la Copa del Rei davant un CAI de Saragossa que arriba a l'Olímpic després de sumar dues victòries consecutives.

Si la Penya guanya es classificarà automàticament; en canvi, si cau davant els aragonesos, haurà de treure la calculadora i esperar el resultat del Reial Madrid-Fuenlabrada i l'Unicaja-Gran Canàries. Els verd-i-negres són setens, mentre que Fuenlabrada, Gran Canàries i Unicaja, encara amb opcions d'entrar a la Copa, són vuitè, novè i desè respectivament.

L'equip de Pepu Hernàndez afronta el partit d'avui molt tocat en el seu joc interior, ja que a la baixa coneguda de Henk Norel es poden afegir les de Jordi Trias i Dmitri Flis.

Trias, que va partir un esguinç al turmell dret diumenge passat davant el Fuenlabrada, no s'ha entrenat aquesta setmana i serà dubte fins l'últim moment, igual que Dmitri Flis, que va patir un arrencament periòstic del puboides del peu dret en l'entrenament de divendres.

Amb aquesta situació, Pepu Hernández haurà de reordenar l'equip i apropar Quinston Hosley a l'anella o donar més minuts al jove pivot del filial Nacho Llovet. També han estat convocats el júnior Àlex Suárez i el vinculat del CB Prat Joventut, Joan Tomàs, germà de Pere Tomàs.

El capità verd-i-negre ha assegurat que el partit "serà com una final ja que si guanyem estarem a la Copa. Depenem de nosaltres mateixos i això és el més important, estem obligats a anar a per totes". Tomàs també ha tingut paraules de suport pel pivot holandès. "Si guanyem també serà el triomf de Henk Norel".

Davant les absències verd-i-negres, el triplet format per Russel Robinson, Carl English i Will McDonald haurà de rendir de nou al mateix nivell que els dos últims partits a l'Olímpic per derrotar un rival que busca un triomf per allunyar-se de la zona de descens.

De fet, s'espera un intens duel de triplistes a Badalona entre el millor jugador de la jornada passada, Paolo Quinteros, i un Carl English que està vivint els seus millors moments com a jugadors verd-i-negre. L'escorta argentí compta amb un 45% d'encert en els tirs de tres, mentre que el nord-americà el supera amb un 47%.

El CAI, per la seva banda, arriba al partit d'avui amb la baixa ja coneguda de Chad Toppert i la inesperada de Carlos Cabezas. El base malagueny es va fracturar el metacarpià de la mà dreta en l'últim entrenament abans de viatjar i serà baixa un mes i mig, segons la valoració mèdica del club.

DKV Joventut i CAI Saragossa es tornen a trobar a Badalona després de la tornada dels aragonesos a l'ACB. En els dos enfrontaments de fa dues temporades, el triomf va ser per la Penya.

stats