LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 11/01/2015

Un últim quart desencertat sentencia La Bruixa d'Or contra l'Estudiantes (78-73)

L'encert de Pietro Aradori, Jaime Fernández i Uros Slokar ha acabat amb les esperances del conjunt manresà

Davin White, de La Bruixa d'Or Manresa, contra l'Estudiantes / ACB PHOTO /A. MARTÍN

MadridL'Estudiantes ha aconseguit una victòria fonamental per als seus objectius, i que l'allunya dels llocs de descens, gràcies al treball i encert de Pietro Aradori, Jaime Fernández i Uros Slokar, el seu trident ofensiu. La Bruixa d'Or Manresa, per la seva banda, veu com l'Estudiantes, rival en la classificació, s'allunya.

La defensa ha estat, però, la protagonista en el primer temps del partit. L'Estudiantes ha començat més voluntariós al darrere i seus han estat els primers avantatges, davant un La Bruixa d'Or al qual li ha costat entrar en joc. Quan els manresans s'han centrat, no només han igualat el marcador sinó que s'han posat per davant, 9-10 (min.6.15), gràcies a la seva defensa i al relax dels locals en aquesta faceta.

La crida d'atenció l'han entès bé els jugadors de Txus Vidorreta, que han insistit en la seva intenció de buscar Uros Slokar a l'interior, com a primera opció, i que ha aconseguit un parcial de 10-0 per acabar el quart amb un còmode 19-12. La mateixa falta de continuïtat s'ha donat en el segon període. Si la defensa d'un equip funcionava, l'altra passava dificultats i el marcador ha reflectit aquesta alternança. Els catalans han tornat a posar-se per davant en el marcador, 25-27 (min.16.20), i de nou l'Estudiantes ha reaccionat per arribar al descans amb 37-34.

La millora manresana ha arribat també via encert exterior, amb Marius Grigonis, autor de 3 de 5 triples en els primers 20 minuts. El pas per vestidors ha anat millor al La Bruixa d'Or que per tercera vegada s'ha avançat en el marcador, 37-41 (min.22), recolzat en una defensa en zona que se li ha entravessat a l'atac local, que només amb la punteria de Pietro Aradori ha aconseguit minimitzar les conseqüències (51-52) al final del tercer quart.

L'Estudiantes ha recorregut a la seva millor arma: la força i la confiança cega en les seves opcions, tot i els errors i errors, i ha recuperat l'alè, almenys momentàniament, 55-52 (min.31). Jaime Fernández ha recollit el testimoni anotador i ha permès el seu equip seguir somiant amb la victòria, 60-56 (min.33.30).

Cada pilota, cada tir, cada rebot, cada possessió, cada falta començava a valer el seu pes en or per als dos equips. L'Estudiantes ha mantingut un mínim marge de maniobra, 66-62 (min.36.45), ha tornat a trobar a Aradori i ha sabut aguantar fins al final per aconseguir una victòria fonamental per als seus objectius i que l'allunya dels llocs de descens.