NBA
Esports Bàsquet 10/12/2011

Antoni Daimiel: "Segur que per a Pau Gasol és una decepció tremenda"

Antoni Daimiel, comentarista de la NBA a Canal +, analitza en una entrevista a l'ARA l'intercanvi a tres bandes que negocien Lakers, Rockets i Hornets

àlex Gozalbo
2 min
Antoni Daimiel.

BarcelonaDesprés que l'operació fos bloquejada, els Lakers, els Hornets i els Rockets han reprès les negociacions per arribar a un nou intercanvi a tres bandes que acabaria amb Pau Gasol a Houston. Antoni Daimiel, comentarista de Canal +, analitza a l'ARA la situació:

Antoni, què busquen els Lakers amb aquesta operació?

Pretenen reconstruir l'equip, ajustant-lo a les idees del nou entrenador, que no estava molt convençut de l'especial manera de construir els equips de Phil Jackson. El lloc de base és el més dèbil, van veure la possibilitat de fer-se amb Chris Paul i això ho va desencadenar tot, sense pensar gaire en les conseqüències. Es van llençar a això amb preses i de manera precipitada. De moment els ha sortit malament i ara la solució és dolenta facin el que facin.

Necessiten els Lakers alliberar pressupost?

Sí, amb l'operació alliberarien uns 20 milions per a aquesta temporada. El que passa és que si arriba Chris Paul, l'haurien de renovar per a la propera campanya i no seria una operació barata. Tan sols posposen un problema.

És bo el canvi per a Gasol?

Era un pas endarrere perquè amb l'equip actual Houston Rockets no suggereix ni jugar els play-off. Tot i que és una franquícia amb història i una ciutat amb mercat, la quarta més important dels Estats Units, segur que per a Pau Gasol, que té 31 anys i dos anells, mentalment és una decepció tremenda.

Per què creus que van bloquejar l'intercanvi de jugadors?

S'han ajuntat dues coses; una voluntat de no concentrar estrelles en un mateix equip i un tema econòmic. Un dia abans de que s'acabi el tancament patronal es confirmava un traspàs que posava en qüestió moltes de les coses per les quals havien lluitat els propietaris dels equips. Ells volen potenciar el balanç competitiu i que hi hagi més equips capaços de lluitar, evitant la concentració d'estrelles en pocs equips. El tema econòmic té a veure amb els 20 milions que els Lakers havien de pagar com a impost de luxe i que s'havien de repartir entre els equips que no arribaven al límit salarial. El traspàs deixava aquests equips sense cobrar una bona quantitat.

stats