Eurolliga
Esports Bàsquet 24/02/2011

El partit que esperen David Blatt i Xavi Pascual

El Regal Barça visita aquest vespre (20 hores, Esport3) el Maccabi Electra Tel Aviv al Nokia Arena, encara conegut com la Mà d'Elies, en la cinquena jornada del Top 16

àlex Gozalbo
2 min
Jaka Lakovic intenta bloquejar Doron Perkis, del Maccabi Tel Aviv

BarcelonaEl Regal Barça visita aquest vespre (20 hores, Esport3) el Maccabi Electra Tel Aviv al Nokia Arena, encara conegut com la Mà d'Elies, en la cinquena jornada del Top 16 de l'Eurolliga.

De la mà dels entrenadors del Maccabi Electra Tel Aviv i Regal Barça analitzem algunes de les claus del cinquè partit del Top 16 de l'Eurolliga

1. La defensa a Sofoklis Schortsanitis

"És un jugador que t'obliga a moltes coses; és una referència interior única molt difícil de defensar, especialment en les situacions centrals de bloqueig directe i quan rep la pilota al pal baix", explica Xavi Pascual, tècnic del Regal Barça. Al partit de la primera volta Kosta Perovic va ser la seva parella de ball durant molts minuts.

2. Anotar, anotar i anotar

El Maccabi Electra Tel Aviv té molts punts de desequilibri ofensius. De fet, és l'equip que més punts porta al Top 16, amb una mitjana de 89,2 per partit. “Per poder competir hem de ser capaços d'anotar més que altres dies perquè és molt difícil deixar-los per sota de 70 punts”, reconeix Xavi Pascual.

3. Compte amb la defensa local

La defensa del Maccabi Electra Tel Aviv a casa s'intensifica i, gràcies a això, recuperen moltes pilotes. “Hem de jugar al màxim nivell per intentar guanyar el Barça i més encara per remuntar-li els deu punts. Farem tot el que sigui al nostre abast per intentar-ho”, adverteix David Blatt, tècnic del conjunt israelià.

4. No pensar en la renda de 10 punts

Les instruccions de Xavi Pascual són clares: "Si pensem en la diferència de punts, podem perdre el partit. Hem de pensar a guanyar i només pensar en la diferència a l'últim minut". El resultat de la primera volta (81-71) s'ha d'esborrar durant el partit.

5. La pressió del públic

El Nokia Arena té capacitat per a 11.500 espectadors i aquest vespres estarà ple de gom a gom com contra la Lottomatica Roma o l'Union Olimpija. “Jugar davant els nostres aficionats ens dóna molta energia”, diu David Blatt.

stats