Bàsquet - Eurolliga

El Barça marca territori al Palau Blaugrana (84-71)

L'equip blaugrana aprofita la inèrcia del clàssic per superar l'Asvel Villeurbanne

2 min
Rokas Jokubaitis i Matthew Strazel

BarcelonaEl Barça va aprofitar la inèrcia del clàssic per superar l'Asvel Villeurbanne (84-71) i va encadenar dues victòries consecutives. L'equip blaugrana va dominar amb autoritat un partit que va reunir personalitats del nivell de Tony Parker o Pep Guardiola al Palau Blaugrana. Sense una defensa sòlida, el conjunt francès no va incomodar els locals.

Nikola Mirotic (16 punts i 7 rebots) i Nico Laprovittola (20 punts) van ser els jugadors locals més destacats. "Hem fet un bon partit, especialment a l'inici. Hem dominat el partit en defensa", va dir l'aler pivot montenegrí. "Jugar un partit després d'una victòria tan emocional com la de diumenge no era fàcil, però hem fet un bon partit", va analitzar Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça.

Saras va tenir les baixes de Sertac Sanli, Pierre Oriola i Àlex Abrines. L'entrenador lituà va suplir la baixa del pivot turc amb més protagonisme per al jove James Nnaji, que va ser titular, i amb moments puntuals en què Rolands Smits, Nikola Mirotic i Nigel Hayes-Davis van ocupar la posició de cinc. El tècnic, a més, va tornar a introduir Dante Exum a la rotació.

Pep Guardiola.

Nico Laprovittola i Nikola Mirotic van anotar els primers 13 punts d'un Barça que va trigar ben poc a construir-se una diferència de 13 punts (26-13) contra un rival que va tardar a organitzar una defensa sòlida. La màxima diferència culer durant la primera meitat va ser de 17 punts (36-19). Elie Okobo, que va agafar ritme anotador, va liderar l'intent de reacció d'un conjunt francès que va arribar al descans amb un desavantatge de 15 punts (45-30).

Laprovittola va anotar 12 punts en un tercer quart de molta inspiració. L'Asvel Villeurbanne va utilitzar amb criteri Moustapha Fall i va millorar la seva producció ofensiva, però el Barça no va abaixar la seva producció i això li va permetre fer créixer la diferència fins als 25 punts (84-59). L'equip visitant mai va tenir opcions de victòria al Palau Blaugrana. Un parcial final de 0-12 va maquillar el resultat, però la victòria local mai va perillar (84-71).

Josep Cubells i Tony Parker

La Penya, a Fuenlabrada

El Joventut de Badalona, pròxim rival del Barça, jugarà aquest divendres (20.30 h, Movistar Deportes) a la pista de l'Urbas Fuenlabrada. La Penya afronta el partit en un gran moment de forma i esperant un triomf que li permeti acabar la primera volta entre els quatre millors i, per tant, ser cap de sèrie a la Copa del Rei de Granada. Carles Duran podrà comptar amb tota la plantilla.

stats