Bàsquet - Eurolliga

El Barça de bàsquet rescata l’autoestima dels culers (96-64)

L'equip blaugrana obre l'Eurolliga amb un triomf còmode contra l'Alba de Berlín

2 min
Sarunas Jasikevicius

BarcelonaA falta d’alegries al Camp Nou, el Barça de bàsquet va rescatar l’autoestima de l’afició culer en una estrena de l’Eurolliga que va servir per recordar la il·lusió que l’equip entrenat per Sarunas Jasikevicius va desprendre la temporada passada. És cert que tot just estem a la primera jornada de la competició i que el rival, un Alba de Berlín molt jove, ho tindrà difícil per no veure el play-off a través de la televisió, però les sensacions del conjunt local van ser engrescadores (96-64).

El Barça va repartir 28 assistències en una nit en què l’equip blaugrana va fer bandera del seu joc col·lectiu. Després d’un grapat de partits irregulars a la Supercopa i a la Lliga Endesa, l’estrena de l’Eurolliga va servir per millorar la concentració d’un conjunt català que va aconseguir una bona sintonia amb els aficionats que es van acostar al Palau Blaugrana. Com si la pandèmia no hagués alterat tots els costums del públic culer, la gent s’ho va passar de cine animant, reivindicant i connectant amb una plantilla que fa patxoca.

Nikola Mirotic, que no va fallar cap dels deu tirs que va intentar, va sumar 22 punts i 5 rebots en poc més d’un quart d’hora de joc. L’aler pivot montenegrí va exhibir una efectivitat màxima anotant llançaments des de diferents posicions del parquet. Lluny d’enfosquir el seu joc, la negociació per retallar el seu salari l’està estimulant a oferir la seva millor versió.

Els 50 punts anotats en els primers 20 minuts van servir per encarrilar un partit en què cada jugador del Barça va trobar el seu protagonisme en un moment o en un altre. Sense una defensa rival física, el joc blaugrana va fluir i els moviments ofensius van ser una delícia. L’única desconnexió va arribar en la recta final del tercer quart.

Israel González no té el carisma d’Aíto García Reneses, però vol mantenir la seva proposta. El problema és que, amb una pretemporada farcida de lesions i una plantilla molt jove, el conjunt alemany va arribar al Palau Blaugrana massa verd. Amb la mateixa idea que amb l’entrenador madrileny a la banqueta però amb menys precisió i sense encert des de la línia de tres punts, l'equip berlinès va patir per seguir el ritme anotador d’un Barça que va començar amb bon peu. L’efectivitat des de la línia de 6,75 metres va ser una garantia a l’hora de sumar punts.

El Bilbao, següent repte

El Barça torna a jugar diumenge, quan visita el Surne Bilbao Basket. El Joventut de Badalona, que visita l’Herbalife Gran Canària, i el Baxi Manresa, que rep el Baskonia, també competeixen diumenge. El compromís de l’equip del Bages serà especial per a Rafa Martínez, que complirà els 600 partits a la Lliga Endesa.

stats