Bàsquet - Eurolliga

El Barça comença l'Eurolliga amb el peu canviat (70-80)

L'Olympiacos imposa el seu múscul contra un rival blaugrana massa inconsistent

2 min
Cory Higgins
  • Barça: Satoransky (7), Laprovittola (16), Kalinic (11), Vesely (5), Sanli (7) -cinc inicial-, Da Silva, Abrines (8), Higgins (10), Tobey i Jokubaitis (4). Entrenador: Georgios Bartzokas.
  • Olympiacos: Walkup (5), Canaan (9), Papanikolaou (2), Vezenkov (20), Fall -cinc inicial-, Larentzakis (12), Sloukas (7), Bolomboy (12), Peters (10), Black (3) i McKissic. Entrenador: Georgioz Bartzokas
  • Resultats parcials: 16-13 / 12-21 / 21-23 / 21-23
  • Àrbitres: Árbitros: Sreten Radovic, Damir Javor i Mehdi Difallah.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 5.752 espectadors.

El Barça va començar l'Eurolliga amb el peu canviat (70-80). L'equip blaugrana va perdre contra un Olympiacos que va imposar el seu múscul contra un conjunt local que tan sols va poder anotar 70 punts. Sense ritme ni encert en el tir, els jugadors culers van quedar-se sense opcions de victòria contra un adversari de gran nivell.

Nico Laprovittola (16 punts) va ser el màxim anotador d'un Barça al qual la seva rotació de nou jugadors se li va quedar massa curta. L'Olympiacos va anotar els 23 tirs lliures que va intentar i va saber treure profit de la punteria de Giannoulis Larentzakis, que va anotar quatre triples en l'últim quart. "La clau del partit ha sigut la nostra intensitat defensiva. Hem fet un treball molt consistent", va reconèixer Georgios Bartzokas.

"Hem sigut extremadament inconsistents. Hem perdut pilotes quan intentàvem recuperar i no hem entès el tipus de partit que necessitàvem. Hem de fer les coses millor", va opinar Sarunas Jasikevicius, que va tenir les baixes de Nikola Mirotic i Kyle Kuric, que es recupera d'un traumatisme cranioencefàlic provocat per un cop rebut durant el partit contra el Cazoo Baskonia. A més, l'entrenador lituà va descartar Sergi Martínez. El tècnic va introduir alguna novetat tàctica respecte als partits interiors i va començar el duel fent coincidir Nikola Kalinic, Jan Vesely i Sertac Sanli sobre el parquet. L'objectiu de l'estratègia era igualar el nivell físic d'un dels conjunts amb més múscul de la competició.

Tomás Satoransky

La defensa va condicionar el joc dels dos equips durant una primera meitat amb percentatges d'encert molt baixos. El Barça va començar incomodant un rival grec que va millorar amb la presència de Joel Bolomboy. El pivot va permetre accentuar el domini visitant en el rebot. L'Olympiacos va frenar el ritme culer i va dominar el segon quart gràcies a la versatilitat de jugadors com Sasha Vezenkov i Alec Peters, que van trobar bones solucions ofensives des de la posició de quatre (28-34).

El pas pels vestidors va servir perquè el Barça es reorganitzés i intentés recordar la importància de donar més velocitat a la pilota. L’equip blaugrana va recuperar la iniciativa en el marcador, però mai va tenir la continuïtat necessària per fer-se respectar per un rival que va jugar millor les seves cartes.

Els punts d’Àlex Abrines i Cory Higgins van ser insuficients per evitar que el conjunt grec arribés al tram final amb la paella pel mànec. Ni Tomás Satoransky ni Rokas Jokubaitis van dominar mai el ritme de joc contra un rival que va saber allargar les seves possessions fins al límit

Diumenge, a Fuenlabrada

El Barça torna a competir diumenge, quan visitarà la pista del Carplus Fuenlabrada en partit corresponent a la tercera jornada de la Lliga Endesa.

stats