Bàsquet - Eurolliga

Jasikevicius-Ataman, líders en caràcter

Els entrenadors del Barça i l'Anadolu Efes sumen 12 tècniques

2 min
Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça

BarcelonaEl Barça i l'Anadolu Efes reeditaran aquest dijous (21 h, DAZN) la final de l'Eurolliga de Colònia. L'equip blaugrana necessita la victòria per acabar amb una ratxa de tres derrotes consecutives, la pitjor seqüència des que Sarunas Jasikevicius es va fer càrrec de la banqueta culer. Els 18 positius per covid-19 han alterat el ritme de joc del conjunt català, que també ha acumulat moltes lesions. L'entrenador lituà va recuperar dimarts Brandon Davies i Sergi Martínez, però encara té les baixes de Nick Calathes, Àlex Abrines, Dante Exum i Pierre Oriola. A més, l'estat físic d'alguns jugadors no és l'òptim. Després de tenir una valoració mitjana de 12 en els set primers partits de la competició, Cory Higgins acumula un registre negatiu (-1,3) en els tres últims compromisos europeus. La davallada de Brandon Davies, que ha passat d'11,7 de valoració en els primers quinze partits a 1,3 en els últims tres, també és preocupant.

El partit del Palau Blaugrana servirà per veure cara a cara dos dels entrenadors amb més talent i caràcter d'aquesta Eurolliga. Jasikevicius, que dimarts va mostrar el seu enuig després de perdre contra l'AX Armani Exchange de Milà, és el tècnic a qui més tècniques han xiulat aquesta temporada: set. El seu rival, Ergin Ataman, ocupa la segona posició amb cinc. L'última vegada que l'Anadolu Efes i el Barça es van enfrontar, el turc va ser expulsat després de ser penalitzat amb dues tècniques. Aquell dia, el 3 de desembre, l'equip blaugrana va recuperar un desavantatge de 12 punts i es va endur la victòria del Sinan Erdem Sports Hall a la pròrroga.

Ergin Ataman, entrenador de l’Anadolu Efes, protestant contra una decisió arbitral durant la final de l’Eurolliga

"Ara mateix, els equips no estem per lluitar per la competició. Hi ha molts equips que estan intentant sobreviure. Confiem arribar a final de temporada amb opcions. Tenim una nova oportunitat davant de la nostra gent i és un repte molt maco. Els jugadors de mica en mica van millorant i tornant la dinàmica. Tant de bo puguem donar alegria a la nostra afició", analitza Jasikevicius. L'entrenador lituà reconeix que la situació és complicada, ja que l'equip no té ni temps per descansar ni per fer entrenaments de qualitat. "Ja sabeu com està el tema del calendari. Ara mateix la prioritat és recuperar la frescor, el mateix esperit de guerra que vam demostrar dimarts", opina.

stats