Bàsquet - Eurolliga

Dos 'match balls' per assegurar la 'final four' de Belgrad

El Barça tindrà aquest divendres la primera oportunitat d'eliminar el Bayern Munic

2 min
Nico Laprovittola i Nikola Mirotic

BarcelonaEl Barça tindrà dues oportunitats per superar el Bayern Munic i disputar la final four de Belgrad, on el Reial Madrid ja espera com a semifinalista. El primer match ball arribarà aquest divendres (20.45 h, DAZN) a l'Audi Dome, on l'equip blaugrana ja ha aconseguit guanyar dos cops aquesta temporada. Sarunas Jasikevicius no se'n refia. "Mai hem guanyat una eliminatòria a fora amb aquest equip, sempre necessitem guanyar-la al cinquè partit al Palau Blaugrana. Per desgràcia, aquest equip sempre es relaxa. Hem d'estar preparats per patir i per aguantar els alts i baixos d'aquests jugadors, no tenim alternativa", avisa.

El subcampió de l'Eurolliga confia en el bon moment de forma de Nikola Mirotic i Nico Laprovittola per superar la defensa d'un sempre incòmode Bayern Munic. L'aler pivot montenegrí va acabar el tercer partit amb 25 punts, 6 rebots, 5 faltes forçades i 3 assistències amb 31 de valoració. El jugador va anotar vuit dels onze tirs de camp que va intentar i no va fallar cap dels set tirs lliures dels quals va disposar. "L'equip va fer un gran esforç dimecres. La clau va ser l'inici del partit, amb la nostra defensa i intensitat. No volíem permetre que juguessin de la mateixa manera que a Barcelona i ho vam aconseguir. La feina encara no està feta. Sabem que no serà senzill, però volem guanyar divendres", diu Mirotic.

El millor no és el que l'estrella culer va fer dimecres sinó quan ho va fer, perquè 11 dels seus 25 punts van arribar en l'últim quart, quan el Bayern Munic intentava la remuntada. L'estratègia d'Andrea Trinchieri de tapar-li els espais amb ajudes defensives quan rebia al pal baix no va funcionar tan bé com la setmana passada al Palau Blaugrana. A més, l'equip alemany va fallar massa tirs exteriors.

Mentalitat adequada

Laprovittola, per la seva banda, va obrir el partit encomanant optimisme gràcies a tres triples en menys de cinc minuts. "Vam començar el partit amb la mentalitat que ens ha portat fins aquí. Quan havíem de rematar el partit al tercer quart ens vam adormir una mica, però sempre vam tenir el control del joc. Vam fer un bon treball i tots vam saber què havíem de fer: posar-hi el cos, jugar amb un gran nivell físic i llegir la seva defensa. Vam tenir encert en els tirs, però hem de continuar lluitant. Divendres haurem de tornar a jugar amb duresa i intel·ligència. Haurem de patir, però volem tancar l'eliminatòria", analitza el jugador argentí, a qui Jasikevicius està utilitzant de manera més habitual a la posició d'escorta. La direcció de joc està recaient en Nick Calathes, que va fer un partidàs a Munic, i Rokas Jokubaitis, a qui l'ACB va incloure entre els millors cinc joves de la Lliga Endesa.

Saras demana paciència i rigor per atacar la defensa del Bayern Munic. "Si contra ells o contra el Zenit l'any passat pretens resoldre l'atac a la primera o la segona opció, no funciona. Són capaços d'anul·lar-te. La clau és arribar a la tercera o la quarta opció. Si no ets capaç, tens problemes", resumeix.

stats