Bàsquet - Eurolliga

Triomf a la pròrroga d'un Barça amb caràcter (79-78)

L'equip blaugrana supera l'Olympiacos amb dos tirs lliures de Pierre Oriola a 7,6 segons del final

Nikola Mirotic

BarcelonaEl Barça va suar sang i fetge per superar l’Olympiacos (79-78) i mantenir-se invicte a l’Eurolliga. L’equip blaugrana, que va aconseguir la victòria a la pròrroga, va fer un esforç titànic per no perdre contra un rival que li va posar les coses molt difícils. Dos tires lliures de Pierre Oriola a 7,6 segons del final van servir per certificar el triomf, ja que Kostas Sloukas va fallar un tir final.

La primera part del Barça va ser una calamitat. La defensa de l’Olympiacos va desfigurar les virtuts d’un equip blaugrana que va fallar els 12 triples que va intentar i tan sols va poder anotar 27 punts. El conjunt culer, que va arribar a tenir un desavantatge de 8 punts, no es va sentir gens còmode durant uns primers 20 minuts en què la iniciativa va ser sempre visitant (27-32). Les úniques jugades productives dels locals van arribar en situacions de contraatac o transició, quan el rival encara no havia organitzat la seva estratègia defensiva.

La metamorfosi blaugrana es va produir durant un tercer quart en què el Barça va anotar 28 punts. L’equip blaugrana va saber canviar el ritme de joc per construir-se una diferència de nou punts (58-49). Animat per Nikola Mirotic, el conjunt culer va recuperar les constants vitals. Tot i això, l’Olympiacos no es va rendir i va aprofitar una errada de Cory Higgins sobre la botzina per forçar la pròrroga (67-67).

En el temps extra, el Barça va exhibir ofici, caràcter i bona defensa contra un Olympiacos que va deixar una gran imatge al Palau Blaugrana, on cada cistella es va celebrar com si fos un gol al Camp Nou.

Triomf de prestigi del Baxi Manresa

El Baxi Manresa va obtenir un triomf de prestigi a la Champions League després de vèncer a la complicada pista del Hapoel de Jerusalem israelià (68-73). D’aquesta manera, l’equip entrenat per Pedro Martínez la segona victòria en dos partits i comparteixen el liderat del grup B amb el Pinar Karsiyaka turc, el pròxim rival a Europa.