Bàsquet - Eurolliga
Esports Bàsquet 27/05/2021

Una ‘final four’ per esborrar amargors passades

El Barça no juga la fase final des del 2014

i
Àlex Gozalbo
2 min
Mirotic, Jasikevicius, Messina i Rodríguez

BarcelonaSet anys després de la patacada a Milà contra el Reial Madrid, el Barça torna a una final four de l’Eurolliga. Ho fa, a més, amb l’aspiració de guanyar un títol que tan sols ha aconseguit dues vegades i que se li resisteix des del 2010. L’Olympiacos (2015), el Lokomotiv Kuban (2016) i l’Anadolu Efes (2019) han sigut els últims botxins d’un equip blaugrana que durant dues temporades (2017 i 2018) ni tan sols va aconseguir classificar-se per disputar els play-off. El conjunt culer ha mastegat molta sorra en un període de temps en què ha canviat de rumb amb sis entrenadors.

Toca redimir-se a Colònia, on el Barça disputarà aquest divendres (21 h, DAZN) les semifinals contra l’AX Armani Echange de Milà, un equip amb millor entrenador i plantilla del que la majoria d’aficionats preveuen. Sense aficionats a les graderies i en un ambient enrarit per la pandèmia (Colònia té tots els restaurants i moltes botigues tancats), el conjunt entrenat per Sarunas Jasikevicius se sent capacitat per aixecar un trofeu que il·lusiona com cap altre. L’entrenador lituà posa l’accent en les coses que els seus jugadors poden controlar, com la concentració o la defensa.

Pierre Oriola, capità del Barça, demana no titllar l’equip blaugrana de favorit. “Som els quatre millors equips d’Europa i ara toca demostrar-ho sobre el parquet. Com a català i culer, representar aquesta samarreta és un orgull i una satisfacció. És una responsabilitat molt gran. És la setmana més important des que soc en aquest club, és la que més esperava, perquè portem molts anys sense disputar una final four. Si fem les coses com cal tindrem molts possibilitats de guanyar. L’obligació de guanyar hi és sempre, en aquest club, però això és un esport i el rival també juga”, reconeix el jugador de Tàrrega, que va evitar tocar el trofeu durant les fotografies amb els capitans dels altres tres equips.

Ádám Hanga també creu que el Barça arriba en un bon moment a Colònia. “Afrontem aquest repte amb molta il·lusió. Hem treballat molt per arribar fins aquí i estem preparats per a una setmana tan important com aquesta. L’equip té ganes de competir. Els equips ens coneixem molt. Poden passar moltes coses, però nosaltres pensem que podem guanyar i seguir somiant”, diu.

Tot i que tots els jugadors seran importants, el pes de la responsabilitat tornarà a recaure en dos jugadors que no passen pel seu millor moment de joc: Nick Calathes i Nikola Mirotic. “He vingut al Barça per competir i guanyar el títol i aquest és el primer objectiu. Si hagués guanyat l’MVP hauria estat important, però per a mi l’important és guanyar títols col·lectius. Totes les meves ganes estan en aixecar el títol”, argumenta l’aler pivot montenegrí.

Efes i CSKA també hi aspiren

L’altra semifinal de l’Eurolliga la jugaran l’Anadolu Efes i el CSKA de Moscou (18 h, DAZN), dos equips amb una pila d’arguments per proclamar-se campions. Les seves plantilles espanten. El seu joc, també.

stats