NBA
Esports Bàsquet 04/02/2011

Derrota sobre la botzina dels Lakers de Gasol a l'Staples, on ja no generen "por"

Pau Gasol no ha amagat la seva decepció al final del matx contra els Spurs (88-89) i ha manifestat que l'equip "ha perdut massa partits a casa" i això fa "que els rivals creguin que tenen opcions"

El base francès Toni Parker (Spurs) penetra a cistella davant l'oposició de Pau Gasol (Lakers).

Los ÁngelesEls Lakers han caigut en el darrer segon davant els San Antonio Spurs (88-89), el millor equip de la conferència oest, gràcies a un cop de palmell de McDyess que ha deixat glaçat el públic de l'Staples Center. El partit, ultradefensiu, no ha tingut un clar dominador i ha anat al ritme anotador de Gasol per part dels Lakers i de Parker i Jefferson per part dels Spurs.

Kobe Bryant ara s'ha obsessionat en fer veure que sap jugar en equip. Al primer quart, ha repartit sis de les set assistències del seu equip. Li ha durat poc, perquè després ha fet una sèrie d'errors en el tir (1/8) que han fet que els Spurs, comandats per Parker i Ginobili, agafessin un avantatge de vuit punts a falta de set minuts per acabar.

Gasol (19 punts i set rebots) ha sigut el millor dels Lakers però el seu equip segueix sense conjugar bones circulacions de pilota i busca poc el joc interior. Els Spurs, més fluids en atac i sòlids en defensa, han afrontat amb confiança la darrera jugada del matx. Gasol ha anotat dos tirs lliures que posaven un punt per sobre als de Los Ángeles (88-87), però ha aparegut McDyess per resoldre el que han fallat Ginobili des del triple i Parker fent una entrada a cistella.

Després de la derrota, Pau Gasol ha parlat clar: "Els rivals ara venen sense por a l'Staples. Hem perdut massa partits a casa i això fa els equips creguin més en ells mateixos i en les seves opcions. Hem d'imposar la nostra voluntat, el nostre joc per aconseguir victòries importants i restablir la por quan juguem com a locals".

I és que els Lakers han perdut, amb el d'avui, vuit partits a casa. "Avui hem tingut ocasions per guanyar, hem jugat bé", ha explicat Gasol. "Però no hem estat capaços d'aconseguir el darrer rebot en defensa per endur-nos la victòria". Ara l'objectiu dels Lakers, segons el pivot de Sant Boi, "és guanyar partit a partit", "no obsessionar-se" amb apropar-se als Spurs en la classificació i "ser un equip que aspiri a tot".