El Joventut arribarà a la Copa amb 12 triomfs al sac (84-91)

Ferran Bassas lidera la victòria a la pista de l'UCAM Múrcia

i
Àlex Gozalbo
Tomás Bellas i Demetrius Jackson

BadalonaEl Joventut de Badalona va aconseguir una victòria a la pista d’un incòmode UCAM Múrcia (84-91) i arribarà a la Copa del Rei de Madrid amb dotze victòries al sac. Demetrius Jackson va debutar anotant 5 punts, però el gran protagonista de la victòria verd-i-negra va ser Ferran Bassas. El base, que va sumar 17 punts, va interpretar amb mestratge el joc. Carles Duran no va poder comptar amb Simon Birgander durant la segona meitat perquè el pivot suec va rebre un cop que el va deixar estabornit. Ante Tomic i Vladimir Brodziansky es van veure obligats a multiplicar l'aportació en una tarda en què Xabi López-Arostegui també va fer una bona feina.

Després d’una primera meitat igualada, la Penya va aconseguir una diferència de 13 punts durant un tercer període brillant col·lectivament (53-66). Sito Alonso, entrenador de l’equip local, va ser expulsat a vuit minuts del final d’un partit que es va fer molt llarg per al Joventut. Tot i els esforços del conjunt murcià, l’equip verd-i-negre va saber gestionar l’avantatge i assegurar-se el triomf.

Barça i Baxi Manresa, cara i creu

El Barça, que va donar descans a Cory Higgins, va aconseguir dissabte la victòria a la pista del RETABet Bilbao Basket (73-90), cuer de la classificació de la Lliga Endesa. Un parcial de 12-30 el tercer quart va ser decisiu per trencar el partit. El Baxi Manresa, en canvi, va perdre a la pista de l’Herbalife Gran Canària (83-77). L’equip bagenc, que va notar les baixes, no va poder assegurar una renda de 13 punts i va patir la tercera derrota consecutiva.