NBA
Esports Bàsquet 16/11/2011

Els jugadors de la NBA enceten la via judicial i interposen les primeres demandes

El procés acaba amb la negociació i ha permès que els jugadors, que ja han interposat demandes a Califòrnia i Minnesota, enceten una via judicial

àlex Gozalbo
1 min
L'advocat David Boies.

BarcelonaLes negociacions per desbloquejar el tancament patronal de la NBA estan trencades. El sindicat de jugadors (NBPA) va renunciar dilluns a representar els esportistes de la competició nord-americana.

El procés, conegut en anglès com disclaimer of interest, acaba amb la negociació i ha permès que els jugadors enceten una via judicial. Califòrnia i Minnesota han estat els dos primers estats en què els jugadors han interposat demandes contra la NBA.

David Boies, advocat que va representar els jugadors de la lliga de futbol americà (NFL) durant el darrer locaut, i Jeffrey Kessler, especialista de la NBPA, han preparat les demandes contra la NBA, a la qual acusen ara d'exercir pràctiques de monopoli.

Els jugadors buscaran que un jutge els doni la raó i obligui els propietaris a compensar-los econòmicament, pas que deixaria la NBA en situació de fallida econòmica.

L'allargament del tancament patronal servirà perquè jugadors com Christian Eyenga (Fiatc Joventut), Rudy Fernández i Serge Ibaka (Madrid), Kevin Seraphin i Reggie Williams (Caja Laboral) o Kyle Singler (Lucentum Alacant) segueixin a la Lliga Endesa.

Altres estrelles de la NBA estudiaran ara la possibilitat de jugar a l'estranger, com Andrés Noccioni, que ha fitxat pel Peñarol Mar del Plata (Argentina), o Tiago Splitter, que segons la cadena SER negocia amb l'Unicaja.

stats