31/01/2021

Quatre fotografies per trencar mil prejudicis

2 min
Una de les fotografies que va difondre Layshia Clarendon

Fa cinc anys Layshia Clarendon, una jugadora de la WNBA, va escriure una carta en què assegurava sentir-se una forastera dins de totes les comunitats a les quals pertanyia. L’esportista va trobar divendres la pau interior que buscava, ja que es va sotmetre a una cirurgia per treure’s els pits. “Normalment no tinc por de compartir notícies públicament, però la quantitat d’odi, mites i desconeixement que envolten l’existència de persones trans i no binàries em va fer debatre sobre aquesta alegria. M’he operat per treure’m els pits. Sento llibertat i eufòria al cos i vull que la gent trans sàpiga i vegi que sempre hem existit i que ningú no ens pot esborrar”, va escriure la jove de 29 anys, que va penjar quatre fotografies que s’han fet virals.

“És difícil expressar en paraules la sensació de veure el meu cos per primera vegada lliure de pits, veure el meu cos de la manera que sempre l’he vist”, va escriure Clarendon, que va celebrar la seva sensació de llibertat. En un comunicat difós a les xarxes socials, la comissària de la WNBA, Cathy Engelbert, va celebrar la seva decisió. “La història de la Layshia és d’inspiració i valentia. Per donar continuïtat a l’emotiva conversa que vam compartir recentment, espero que el suport total de la WNBA s’estengui molt més enllà d’aquesta lliga. Estem molt orgullosos que la Layshia formi part de la WNBA i sabem que la seva veu i la seva influència no només donaran suport i ajudaran a honorar i elevar moltes altres persones no binàries i trans, sinó que també fomentaran l’empatia i la comprensió entre tots els nivells de la comunitat de l’esport”.

Les New York Liberty, la seva franquícia, també es van pronunciar. Ho van fer a través de Joe Tsai, que també és el propietari dels Brooklyn Nets. “La nostra comunitat dona suport totalment a Layshia Clarendon i a la seva elecció de viure amb autenticitat. Les Liberty han sigut i seguiran sent una organització que celebra la individualitat de totes les persones. La Layshia és una orgullosa encarnació de la nostra creença que la nostra força resideix en la nostra veritat i ningú hauria de viure restringit per les fronteres de la societat. El viatge de la Layshia com a esportista pionera, juntament amb el seu activisme i la seva tasca de defensa, és una crida inspiradora perquè cadascun de nosaltres honri la nostra humanitat per sobre de tot”.

Clarendon ocupa la vicepresidència de l’Associació Nacional de Jugadores (WNBPA), una entitat que també va fer públic el seu missatge de suport. “La meva por més profunda era que les meves companyes d’aquesta lliga em rebutgessin. Per contra, he rebut l’amor i el suport més autèntics”, va celebrar la jugadora.

stats