NBA
Esports 20/06/2016

LeBron James acaba amb la maledicció de Cleveland, una ciutat perdedora

La ciutat d'Ohio no havia celebrat cap títol professional en els últims 52 anys

3 min

Barcelona"Cleveland, això és per a tu!". LeBron James va complir la seva promesa i va convertir els Cavaliers, un dels pitjors equips de la NBA, en els campions. El jugador va acabar amb la maledicció d'una ciutat perdedora que no havia celebrat cap títol professional en els últims 52 anys. L'últim èxit data de 1964, quan els Cleveland Browns es van endur la NFL.

La ciutat de Cleveland, celebrant el títol

La gesta, que ha estat transformada en un anunci per Nike, no va ser senzilla i per aconseguir-la els Cavs es van veure obligats a convertir-se en el primer equip de la història a capgirar un 3-1 en contra a unes finals de la NBA. La remuntada es va produir, a més, contra el conjunt que va protagonitzar la millor temporada regular de tots els temps.

Tot i que el triple decisiu del setè partit el va anotar Kyrie Irving, tot el protagonisme va recaure sobre LeBron James. Quique Peinado, experiodista de la revista 'Gigantes del Basket', té clars els motius: "Per vendre esport és important vendre un relat. I per vendre un relat és vital la televisió. Ahir a la nit, a la NBA, en vam veure un exemple boníssim. En el moment en què els Cleveland Cavaliers van guanyar l'anell de campions, gairebé no hi va haver plans per a Kyrie Irving, que al cap i a la fi va ser l'heroi del partit. Van ser per a LeBron James. I per a la ciutat de Cleveland. No és habitual que donin tants plans i en moments tan importants d'una festa de carrer en una final. Però el relat d'aquesta victòria era que LeBron havia tornat per fer guanyar una ciutat perdedora. Així es construeix un negoci periodístic i esportiu: establint un relat valuós molt més enllà del joc. Això aquí ens costa i allí ho borden".

Article de la revista 'Sports Illustrated'

"I’m coming home”. Després de quatre temporades als Miami Heat, LeBron James va anunciar l’estiu del 2014 el seu retorn als Cleveland Cavaliers, un dels pitjors equips de la NBA. "La meva relació amb Ohio és més forta que el bàsquet. Aquells són els carrers que he trepitjat. Vull donar esperança a la seva gent”, va explicar en un article a la revista 'Sports Illustrated'. "Al nord d’Ohio no et regalen res. T’ho has de guanyar tot tu. Estic preparat per al repte", va deixar anar.

La primera temporada als Cavs va ser bona, però l’equip liderat per LeBron James no va poder sobreposar-se a les lesions i es va quedar a les portes de guanyar l’anell de campió contra els Warriors. Un any després, els protagonistes de les finals de la NBA es van repetir, però la dificultat va augmentar, ja que el conjunt va començar l’eliminatòria pel títol amb un 3-1 en contra, una diferència que ningú ha aconseguit capgirar mai. El rival, a més, va arribar a la lluita pel títol després de superar el rècord dels Chicago Bulls i completar la millor temporada regular de la història (73-9).

Els Cavs no es van rendir i van empatar les finals de la NBA (3-3), una gesta que tan sols havien aconseguit abans dos equips: els New York Knicks del 1951, que van acabar perdent el setè partit contra els Rochester Royals, i els Lakers del 1966, que van ser derrotats pels Boston Celtics. El millor, una remuntada que mai ningú havia aconseguit, estava per arribar.

Després de complir la seva promesa, el futur de LeBron James no està clar. Segons el prestigiós periodista Adrian Wojnarowski ('The Vertical'), l'estrella dels Cavs podria buscar ara una nova aventura. L'aler ha completat les finals de la NBA liderant les estadístiques de punts, rebots, assistències, recuperacions i taps, una fita colossal.

stats