Bàsquet
Esports Bàsquet 05/10/2011

Els jugadors de la NBA i els propietaris de la lliga no arriben a un acord per desbloquejar la situació

El començament de la temporada a la NBA continua seriosament en risc després que la reunió entre els jugadors i els propietaris d'aquest dimarts a Nova York ha acabat sense un acord, per la qual cosa l'amenaça del tancament patronal es manté ferma

Ara
2 min
Derek Fisher, president de l'Associació Nacional de Jugadors de Bàsquet.

BarcelonaDesprés de la reunió mantinguda la matinada d'aquest dimarts a Nova York, continua perillant l'inici de la temporada a la NBA. La lliga ha cancel·lat la totalitat de la pretemporada i les dues primeres setmanes de la fase regular si no s'arriba a un acord dilluns que ve.

"No hem pogut fer els progressos que esperàvem que podríem fer i no vam poder continuar les negociacions", ha assegurat amb rotunditat David Stern, comissionat de la NBA, que ha assenyalat que s'havia ofert als jugadors el 50% dels ingressos, superior al 47% que demanaven amb anterioritat.

Aquest és un dels punts claus de la negociació i Derek Fisher, president de l'Associació Nacional de Jugadors, ha apuntat que havien rebaixat la seva oferta al 53% de la seva participació, quatre punts menys que a l'acord que va expirar el passat 1 de juliol, però que l'oferta no havia estat acceptada pels propietaris. "Crec que van intentar un acord, però en els seus termes", ha advertit Billy Hunter, director executiu del sindicat de jugadors. "Els nostres nois han mostrat una bona disposició per perdre partits", ha afegit.

No hi ha entesa

A més, els pronòstics són pessimistes de cara al futur. "No hi ha hagut cap discussió sobre pròximes reunions. En aquest moment, hem trencat les negociacions", ha afirmat Hunter.

D'aquesta manera, tot sembla indicar que la millor lliga del món patirà el seu segon, de moment, retard al començament. El 1998-1999, la competició va quedar reduïda a 50 partits, i els jugadors no estan disposats a signar un acord dolent per trobar una solució ràpida.

El bàsquet d'Europa en pot sortir beneficiat

En cas de suspendre's la temporada, Europa es podria veure beneficiada amb l'arribada de les estrelles de la NBA, tot i que alguns jugadors, com Deron Williams, Rudy Fernández o Andrei Kirilenko, ja han oficialitzat els seus fitxatges pel Besiktas, el Reial Madrid i el CSKA, respectivament, i Kobe Bryant podria recalar a la Virtus italiana.

stats