NBA
Esports Bàsquet 15/12/2016

La NBA i el sindicat de jugadors arriben a un principi d'acord

L'entesa, que haurà de ser ratificada formalment, acaba amb l'amenaça del locaut

i
àlex Gozalbo
1 min
Adam Silver

BarcelonaTan sols 24 hores abans que acabés el termini que les dues parts s'havien donat per revisar l'anterior contracte, la NBA i el sindicat de jugadors (NBPA) han arribat a un principi d'acord sobre el nou conveni col·lectiu per als pròxims set anys. Les dues parts tindran una opció de sortida després del sisè any. L'entesa, que haurà de ser ratificada formalment pels propietaris i els jugadors, acaba amb l'amenaça del locaut.

El salari mitjà de la lliga passarà de cinc a gairebé nou milions de dòlars. Les millores afecten tant les escales salarials dels 'rookies' com les renovacions dels jugadors veterans. La divisió d'ingressos es manté en un 49-51% entre franquícies i jugadors.

Entre els acords adoptats hi ha l'augment de salaris per a la D-League i el canvi del calendari. La temporada començarà una setmana abans, fet que permetrà reduir els 'back to back'. Els equips podran, a més, tenir dues fitxes extres (16 i 17) per a aquells joves jugadors que estiguin a cavall entre la NBA i la D-League.

Aquesta és la primera de les nou temporades amb el nou acord televisiu de la NBA amb ESPN i Turner Sports.

stats