NBA
Esports Bàsquet 15/01/2011

Els secrets de l'Staples Center

El recinte, on es jugarà l'All Star de l'NBA, es transforma per donar cabuda a fins a fins sis equips professionals

àlex Gozalbo
2 min
Façana de l'Staples Center.

BarcelonaL'All Star de l'NBA 2011 es jugarà al febrer a l'Staples Center, el pavelló amb capacitat per a 18.997 espectadors de Los Angeles on habitualment juga Pau Gasol.

Sis equips professionals, quatre de bàsquet (els Lakers, els Clippers, els D-Fenders i les Sparks), un d'hoquei gel (els Kings) i un de futbol americà indoor (els Avengers), han arribat a compartir escenari. Una de les claus per entendre aquesta convivència és la facilitat amb la qual el modern recinte, inaugurat l'any 1999, es transforma. Els operaris tan sols necessita unes horesper canviar la cara del recinte i és habitual veure com l'NBA programa un partit dels Clippers a les 15.30 hores i un dels Lakers a les 21.30 hores.

Hi ha dos aspectes que faciliten la convivència de diferents equips. Un és l'existència d'un equip fixe de treballadors que amb armilla lila operen, indistintament de l'equip que jugui, al recinte. L'altre és l'existència de botigues (Team LA) no personalitzades en cap equip on els venedors tan sols canvien alguns productes de lloc per adaptar-se a les preferències dels compradors.

A banda dels locals de menjar ràpid (hi ha fins a 12 franquícies diferents), a dins de l'Staples Center hi ha tres grans restaurants; el San Manuel Club (un local per a 450 persones situat al nivell A amb visió directa a la pista), el Lexus Club (un recinte per 130 comensals amb vistes al centre de Los Angeles) i el Hyde Lounge (un immens bar amb tres barres situat al nivell C, el més elevat). Tots tres exigeixen reserva prèvia.

stats