Publicitat
Publicitat

Esports

'La piruleta d'en Guillem': la història del dolç que ha revolucionat La Marató de TV3

El pare d'un nen badaloní que va morir als deu anys afectat per una malaltia de cor ha aconseguit recaptar més de 12.000 euros

El pare de Guillem Valls, un nen badaloní que va morir als deu anys afectat per una malaltia hereditària de cor, ha inventat 'La piruleta d'en Guillem', un dolç destinat a recaptar fons per a la 22a edició de La Marató de TV3. El  Fiatc Joventut i l'Associació Esportiva Minguella estan contribuint activament a difondre la iniciativa, que s'ha estès arreu de Catalunya.

"El Guillem va morir de mor sobtada cardíaca quan tenia deu anys", ha explicat Xavier Valls al programa 'Pensió completa' (Televisió de Badalona). "Sóc fotògraf i vaig deixar de treballar per investigar els motius de la malaltia, que és hereditària. El germà de la meva dona va morir practicant atletisme ", ha afegit. Aquesta malaltia, que rep el nom de displàsia, és la mateixa que va acabar amb la vida d'Antonio Puerta, l'exjugador del Sevilla.

"L'impulsor de la iniciativa és el Xavi, però per fer realitat el projecte de 'La piruleta d'en Guillem' han col·laborat diferents gremis de pastissers", ha explicat Mònica Capell. "Les primeres 300 piruletes es van vendre en 20 minuts. Ara portem unes 8.000 o 9.000 piruletes venudes i hem recaptat més de 12.000 euros", ha reconegut Xavi Valls.

Les piruletes es poden trobar a moltes botigues de Badalona. A més, els dolços es podran comprar aquest dissabte a tres punts estratègics de la localitat; la Plana, l'Ajuntament i carrer del Mar.

L'alpinista Araceli Segarra és una altra de les cares conegudes que està promocionant la iniciativa.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT