Publicitat
Publicitat

Eurobàsquet Femení

La plàcida transició de Laia Palau

Mentre es prepara per jugar a Austràlia, la base catalana lidera la selecció espanyola a l'Eurobàsquet de la República Txeca

Laia Palau estrena tatuatge. Es tracta de cinc anells degradats, una mena de cinc punts suspensius que deixen en l'aire moltes coses, com ara la seva continuïtat a la selecció espanyola. “Ara em vull centrar a aconseguir coses importants a l'Eurobàsquet, i després ja ho veurem. L'any que ve és el Mundial d'Espanya i m'agradaria estar a prop de l'equip”, diu la base catalana, un dels pilars d'un combinat entrenat per Lucas Mondelo que debutarà divendres contra Hongria. “Anem a Praga amb moltes ganes i molta humilitat perquè el format de l'Eurobàsquet és curt i deixa poc marge d'error. Serà un campionat duríssim. Tot el que hem fet fins ara no compta i cada estiu cal reescriure la història”, opina.

Animada per la medalla olímpica, Espanya arriba a l'Eurobàsquet de la República Txeca amb ganes de repetir presència al podi. “En un Eurobàsquet la diferència és que hi ha molts equips d'un mateix nivell. A més, els que estan un esglaó per sota et poden sorprendre. Preveig que no veurem partits decidits per grans diferències de punts. Hi haurà marcadors ajustats, i això, mentalment i físicament, carrega molt”, avisa Palau, que espera un campionat molt dur físicament i mentalment.

"M'agrada jugar a bàsquet i vull seguir-ho fent, però em ve de gust un nou format"

Laia Palau Base de la selecció espanyola

El campionat serà especial per a la directora de joc. “He passat els meus últims anys a Praga. Tinc bons records i he aconseguit moltes coses, en aquesta ciutat. La República Txeca també és un país de gran tradició de bàsquet, per la qual cosa és un Eurobàsquet prou desitjable. És un escenari molt bonic, i per a mi, un lloc especial”, reconeix la jugadora, que després de l'estiu té previst deixar el bàsquet professional i jugar a Austràlia. El seu nou equip serà el Jayco Rangers. “Serà una transició plàcida. M'agrada jugar a bàsquet i vull seguir-ho fent, però em ve de gust un nou format, descobrir un nou món interessant”, adverteix.

“Esperem que la continuïtat a la selecció espanyola estigui assegurada, perquè les coses s'estan fent bé. La química, que ja està creada, ha de tenir continuïtat. Uns Jocs Olímpics són una experiència espectacular. No hi ha cap esdeveniment semblant. Té un gran glamur i sempre és un torneig especial, una experiència màgica”, diu Palau, que fa uns dies va visitar el programa d' Andreu Buenafuente. “Quan anava a comprar el pa, la gent em demanava la medalla”, va bromejar per explicar la transcendència de la medalla olímpica.

Històries de superació esportiva

Etiquetes

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT