ACB
Esports Bàsquet 25/01/2011

El planter, el millor antídot del DKV Joventut contra la plaga de lesions

La Penya s'ha quedat en les darreres setmanes ense Dmitry Flis, Henk Norel i Carl English i això obligarà Pepu a intensificar la seva aposta per la gent jove

àlex Gozalbo
2 min
Abans del partit de diumenge.

BadalonaLes lesions han tocat a la porta del DKV Joventut, que en les darreres setmanes s'ha quedat sense Dmitry Flis, Henk Norel (baixa tota la temporada) i Carl English (entre tres i quatre mesos) i això obligarà Pepu Hernández a intensificar la seva aposta per la gent jove.

De fet, el DKV Joventut és l'equip que més jugadors del planter ha utilitzat aquesta temporada. Un total de 10 han entrat en convocatòries com la del diumenge contra el Cajasol, en què fins a vuit vuit jugadors eren formats a la Penya. Als habituals Pere Tomàs, David Jelinek i Josep Franch calia sumar tres jugadors vinculats com Nacho Llovet, Joan Tomàs i Albert Ventura i dos júniors com Albert Homs i Álex Suárez.

Pepu Hernández té clar que fan falta reforços, “no perquè no tingui confiança en la gent jove, que té molta qualitat, sinó perquè un equip també ha de tenir experiència". La difícil situació econòmica del DKV Joventut, amb un deute brut de 15 milions d'euros, complica qualsevol fitxatge.

El DKV Joventut fa avui una cronologia dels deu jugadors formats a la Penya i convocats des de començament de temporada. El degà és Dmitry Flis, que va arribar a Badalona en el seu primer any de júnior l'estiu del 2000 i ja ha complert deu temporades, Pere Tomàs ho va fer en el primer any de cadet el 2004, mentre que l'holandès Henk Norel va arribar en deixar la categoria júnior per jugar al CB Prat Joventut, ara compleix la seva sisena temporada a la Penya. David Jelinek va arribar el 2006 per jugar al júnior i va passar després al CB Prat Joventut, de manera que ja porta cinc temporades al club.

Josep Franch va arribar quan tenia 12 anys d'edat, procedia de Maristes Ademar de Badalona i va començar a jugar a la categoria de minibàsquet, com el seu company Nacho Llovet, mentre que Albert Ventura és l'únic jugador que ha passat per totes les categories del Club, ara juga al CB Prat. Joan Tomás és germà de Pere Tomàs i porta cinc anys amb nosaltres, també és al CB Prat, on compleix el seu primer any de sènior. Finalment, els dos júniors de l'equip: Albert Homs, que va arribar procedent del Mataró en el seu segon any d'infantil, ara té 16 anys i compleix el seu quart any, i Álex Suárez, que prové del Menorca, ha estat internacional en totes les categories i ja porta dos anys a Badalona.

stats