Eurobàsquet de Lituània 2011

França jugarà la final per primera vegada a la història

La medalla d'or de l'Eurobàsquet espera Espanya o França a Kaunas

Pau Gasol i Joan Carles Navarro, les dues grans referències de la selecció espanyola, busquen la seva cinquena medalla en un Eurobàsquet

Després de la contundent victòria del conjunt que entrena Sergio Scariolo en la segona fase de l'Eurobàsquet (96-69), Espanya i França es tornaran a veure les cares aquest diumenge (20 hores, La Sexta), ara amb la medalla d'or en joc.

Pau Gasol i Joan Carles Navarro, les dues grans referències de la selecció espanyola, busquen la seva cinquena medalla en un Eurobàsquet. L'aler-pivot i l'escorta en sumen quatre: una d'or (2009), dues de plata (2003 i 2007) i una de bronze (2001).

França jugarà la final d'un Eurobàsquet per primera vegada a la història. Tot i que té una medalla de plata de l'any 1949, mai no n'havia disputat cap perquè abans el campionat no es decidia a partit únic. Ho farà a Kaunas (Lituània) contra la selecció espanyola. Divendres els combinats de Sergio Scariolo i de Vincent Collet van eliminar Macedònia (92-80) i Rússia (79-71) a les semifinals del torneig i es van assegurar tant la medalla com la presència als Jocs Olímpics de Londres.

"Tenim ganes de jugar i de demostrar que som millors que ells", diu Pau Gasol. "Ara hem d'intentar guanyar la final i la medalla d'or", assegura Ricky Rubio, a qui el diari L'Equipe va criticar fa uns dies.

Més continguts de