Bàsquet - Eurolliga
Esports Bàsquet 30/05/2021

El Barça busca la tercera Eurolliga en la vuitena final

i
Àlex Gozalbo
2 min
Sarunas Jasikevicius

BarcelonaQuan el soci 86.993 va agafar el timó del Barça, no va prometre títols, però sí molta feina. “Soc una persona molt exigent. La pressió ha de venir des de dins per fer bé les coses cada dia. Si treballem al màxim, les coses ens sortiran bé”, va dir Sarunas Jasikevicius, que ha aconseguit que l’equip blaugrana disputi les quatre finals dels tornejos que fins ara s’han celebrat aquesta temporada: Lliga Catalana, Supercopa, Copa del Rei i Eurolliga. El repte d’aquest diumenge (20.30 h, DAZN) contra l’Anadolu Efes és majúscul, tant per la qualitat d’un rival que porta tres anys competint sense escletxes com per la lesió de Nick Calathes. Els serveis mèdics del Barça van descartar un diagnòstic greu i el jugador ha sigut inscrit per disputar la final. “És el nostre cervell i un jugador clau. Condiciona la preparació del partit, però no tenim excuses”, reconeix Saras.

Després dels èxits del 2003 i el 2010, el Barça busca la seva tercera Eurolliga en la que serà la seva vuitena final. L’Anadolu Efes s’ha imposat en els dos precedents directes d’aquesta temporada i és l’equip que millor joc està practicant, però té problemes per mantenir la regularitat de manera estable. “Hem de millorar molt la defensa. L’única bona defensa d’ahir va ser la de l’últim quart. Hem de ser molt més físics i estar centrats per fer que no se sentin còmodes”, diu Jasikevicius. El lituà aspira a convertir-se en el quart campió que aixeca una Eurolliga com a jugador i com a entrenador. Lolo Sainz, Svetislav Pesic i Armenak Alachachian van ser els primers a aconseguir-ho.

Si el Barça aconsegueix el títol, serà la primera Eurolliga per a jugadors com Nikola Mirotic o Pau Gasol. “Estic molt agraït de tenir l’oportunitat de guanyar l’Eurolliga. Hem de jugar per guanyar”, opina el català.

stats