Eurobàsquet de Lituània 2011
Esports Bàsquet 31/08/2011

La selecció espanyola obre l'Eurobàsquet contra una debilitada Polònia

La selecció espanyola debuta aquest dimecres (14,15 hores, La Sexta) a l'Eurobàsquet de Lituània contra un rival tou on Thomas Kelati és l'única referència de renom per als aficionats

àlex Gozalbo
1 min
Pau Gasol i Marc Gasol.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La selecció espanyola debuta aquest dimecres (14,15 hores, La Sexta) a l'Eurobàsquet de Lituània contra Polònia, un rival tou on Thomas Kelati és l'única referència de renom per als aficionats. El conjunt que entrena Sergio Scariolo tindrà un debut tranquil contra un conjunt massa tocat per les baixes Marcin Gortat, Maciej Lampe i Michal Ignerski.

L'objectiu de la selecció espanyola l'Eurobàsquet és clar; medalla d'or i classificació per als Jocs Olímpics de Londres. A banda de Polònia, l'equip comparteix grup amb Portugal, la Gran Bretanya, Lituània i Turquia.

Lituània -l'únic equip que ha aconseguit superar el conjunt de Sergio Scariolo a la fase de preparació-, Sèrbia, França, Grècia i Turquia són algunes de les seleccions que també lluitaran per les medalles a l'Eurobàsquet que comença aquest dimecres.

Pau Gasol, gran referent de l'equip, i Joan Carles Navarro han guanyat quatre medalles en un Eurobàsquet junts. Van començar amb una de bronze a Turquia (2001), van continuar amb dues d'argent a Suècia i Espanya (2003 i 2007) i van finalitzar amb una d'or a Polònia (2009).

L'únic metall d'un Eurobàsquet que els falta és el de Sèrbia (2005), quan Pau Gasol no va competir per poder recuperar-se d'una lesió al peu i Joan Carles Navarro, tot i anotar 17 punts, no va poder evitar la derrota contra França en el partit per al tercer i quart lloc.

stats