BÀSQUET CATALÀ
Esports Bàsquet 01/12/2010

Les seleccions catalanes de formació de bàsquet ja estan en marxa

Els combinats cadet i infantil participaran als Campionats d'Espanya que se celebraran a Córdoba

Redacció
3 min

BarcelonaLes seleccions catalanes cadets i infantils ja comptem amb els 12 jugadors i jugadores que formaran part de l'expedició catalana que participarà als Campionats d'Espanya que se celebraran a Córdoba del 3 al 9 de gener de 2011.

Des del passat mes de setembre, ambdues seleccions estan realitzant diferents sessions preparatòries de cara a aquests Campionats. El combinat cadet femení buscarà millorar la quarta posició de l'any passat, mentre que la masculina intentarà igualar o millorar la medalla de bronze dels darrers campionats. En categoria infantil, totes dues seleccions viatjaran a Córdoba amb la intenció d’igualar la primera posició dels darrers campionats i reeditar el títol de campions d’Espanya en categoria femenina i masculina.

El llistat definitiu del combinat cadet femení dirigit pel seleccionador Rafa Gutiérrez i els seus ajudants David Girgas i Esther González, està format per dotze jugadores, set de les quals, Neus Bermejo, Cristina Conejos, Laia Flores, Marta González, Alèxia Pérez, Ariadna Pujol i Cristina Pujol, procedeixen de la UE Mataró. Completen la llista, Elisabeth López, Yaiza Rodríguez i Judith Solé, del Segle XXI; Carolina del Santo (CBF Sarrià) i Mariona Teixidó (Joviat-La Salle Manresa). Les quatre jugadores reserves seran Cristina de Sola (AE L'Hospitalet), Elena Capella (CBF Sarrià), Laia Clavero (Segle XXI) i Marta Fernández (Uni Girona).


D'altra banda, el conjunt masculí al capdavant del qual està el seleccionador Dani José, juntament amb els seus ajudants Xavi Coll i Ferran Aranda, està format pels següents jugadors: Xavier Assalit, Gerard Gomilla, David Iriarte, José Ignacio Nogués i Ferran Ventura, del Joventut Badalona; Adrià Cantenys, Aureli Luquero, Ignasi Moix i Xavier Moix del FC Barcelona; i completen el llistat Jordi de Mas i Marc Pagès del JAC Sants i Jordi Bros del Sabadell Bàsquet. Com a reserves hi figuren Oriol Balsells (Lleida Basquetbol) i Marc Bauzà (Joventut Badalona).

El cos tècnic de les seleccions cadets el completen la fisioterapeuta Rosa Maymí i el preparador físic Jesús Escosa.

El llistat definitiu del combinat infantil femení dirigit pel seleccionador Isaac Pujol i els seus ajudants Lluís Biosca i Eli Novell, està format per dotze jugadores, quatre de les quals, Laura Gómez, Irene Miret, Maria Martiánez i Carla Bieg, procedeixen del CBF Sarrià; Adelaida Rubio, Andrea Pujol i Yasmin Sancho, del Reus Deportiu; Laura Visa i Andrea Grau, del Femení Sant Adrià; i completen la llista, Clara Maspons (CB Granollers); Laia Raventós (EB Femení Osona); i Paula Curto (CB Amposta). Les quatre jugadores reserves seran Nerea Ferreiro i Laia Espín (CBF Sarrià), Cèlia Anton (SESE) i Andrea Toret (EBCB Cornellà).


D'altra banda, el conjunt masculí entrenat pel Ferran Peña, juntament amb els seus ajudants Ramon Reigada i Jacob Raurell, està composat pels següents jugadors: Carles López, Albert Ruiz, Roger Carreras, Alberto Real i Andreu Nicolau del Joventut Badalona; Carles Malagon i Ramon Vila del FC Barcelona; Adrià Martínez i Aly Françoise del CB Sant Josep Badalona; i completen el llistat Sergi Carrión (100x100 Basket Avinyó); Arnau Garcia (AECAM Malgrat); i Bernat Portell (CB Granollers). Com a reserves hi figuren Jaume Sánchez (CB Grup Barna), Ferran Bagues (Joventut Badalona), Dani Riboloni (UE Mataró) i Jaume Sorolla (FC Barcelona).

El cos tècnic el completen la fisioterapeuta Myriam Alcaina i el preparador físic Jesús Escosa.

Les seleccions catalanes cadets i infantils continuaran les seves respectives sessions preparatòries durant el mes de desembre, amb diferents entrenaments i participant al torneig de Seleccions Infantils que es disputarà a Tortosa, Ciutat del Bàsquet Català, els dies 18 i 19 de desembre de 2010, i al torneig de Seleccions Cadets que es disputarà a Mora de Rubielos (Aragó), el 27 i 28 de desembre de 2010. Totes dues competicions es disputaran juntament amb les seleccions valenciana i aragonesa.

D'altra banda, les pre-seleccions catalanes Minis van iniciar els seus entrenaments el passat diumenge 28 de novembre amb dues sessions celebrades a les instal·lacions del CEM Bac de Roda de cara a preparar el Campionat d'Espanya que tindrà lloc del 16 al 20 d'abril de 2011 a San Fernando (Cádiz). Les següents sessions es realitzaran els diumenges dels mesos de desembre, gener, febrer, març i abril, tot completant la preparació amb un torneig de preparació a la Comunitat Valenciana.

En aquests moments, 30 jugadors conformen la pre-selecció mini masculina encapçalada pel seleccionador Josep Maria Planas i els seus ajudants Rubén Martín-Mora i Ferran Vendrell, mentre que la femenina, dirigida pel seleccionador Enric González i els seus ajudants Gerard Garcia i Blanca Romeu, compta amb 26 jugadores. El cos tècnic d’ambdues Pre-Seleccions el completen la fisioterapeuta Olga del Río i el preparador físic Jesús Escosa.

A mitjans de març i una vegada notificats els diferents talls de jugadors i jugadores que s'aniran realitzant durant els mesos anteriors, es notificarà el llistat dels 12 jugadors i les 12 jugadores, així com els 3 reserves de cada combinat, que participaran al Campionat d'Espanya de San Fernando.

stats