Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 21/12/2021

Un tercer classificat amb marge de millora i molta ambició

El Joventut de Badalona viu un moment molt dolç i recupera objectius oblidats

3 min
Celebració del Joventut a Màlaga

BadalonaUn cop superats els problemes econòmics que van posar en risc la viabilitat del club fa uns anys, el Joventut de Badalona viu un moment optimista en què es marca objectius ambiciosos. Tot i haver disputat un partit menys, la Penya ocupa la tercera posició de la Lliga Endesa. Les coses també rutllen a l'Eurocup, on l'equip verd-i-negre és segon del seu grup. El club se sent preparat per tornar a aixecar la veu amb un projecte en què els jugadors formats al planter són essencials.

"Estem bé, però encara tenim marge de millora perquè som irregulars. Veure la Penya tercera a la classificació és increïble i ens fa molta il·lusió. El Carles Duran m'està fent jugar amb un nivell de confiança que feia anys que no tenia. La feina feta sempre té premi", analitza Guillem Vives. El base va ser decisiu en el triomf a la pista de l'Unicaja.

Pau Ribas s'ha convertit en una de les grans referències del perímetre. "La temporada que estem fent no és fàcil. Anem tercers, tenim nou victòries i portem tota la temporada sense el Ferran Bassas. Estem molt contents. Si seguim jugant així no tinc cap dubte que jugarem la Copa del Rei. No hem de tenir por de dir que estem fent molt bé les coses. Dissabte vam aconseguir una victòria de caràcter. Estem jugant molt bé. Sabem les nostres virtuts i els nostres defectes. Això ens ajuda a portar el ritme que ens interessa", diu Ribas. L'escorta està tenint una gran eficàcia des de la línia de tres punts. "Soc un jugador veterà. La temporada passada també estava jugant bé quan em vaig lesionar. Estic treballant fort per sentir-me bé físicament i l'estil de joc el conec bé", argumenta el badaloní, que espera que dilluns el Palau Olímpic tingui una gran presència de públic per rebre el Reial Madrid. "Estem farts de veure cadires blanques buides", bromeja.

Guillem Vives.

Joel Parra va arribar al club quan tenia cinc anys i ara s'ha convertit en un dels referents. "Estic content, perquè de moment estem complint els objectius que ens vam proposar al començament de la temporada. Crec que anem pel bon camí. Malauradament, hem tingut moltes baixes, però l'equip ho ha entès i tothom ha aportat una mica més. El nostre objectiu és que la Penya torni a ser gran, com la de Jordi Villacampa i Rafa Jofresa. Igualar el que van fer és molt difícil, perquè aquells anys van ser molt bons, però hem de ser un dels equips importants de la Lliga Endesa, que els rivals ens tinguin la por o el respecte d'altres èpoques. Hem d'aconseguir que pensin: «Compte amb la Penya, que és un equip que pot guanyar qualsevol»", diu l'aler de 21 anys.

"Tenim molta ambició"

"Dissabte vam patir, però vam aconseguir una gran victòria. Tenim marge de millora i molta ambició. Feia temps que la Penya no jugava tan bé. És un moment per disfrutar, perquè feia temps que l'equip no guanyava a Màlaga", diu Carles Duran. L'entrenador del Joventut no podrà comptar aquests dies amb Brandon Paul ni amb Derrek Willis, que han marxat als Estats Units per solucionar uns problemes amb el seu visat. L'equip verd-i-negre visita dimecres la pista de l'Slask Wrovlaw en un partit corresponent a l'Eurocup.

La Penya va renovar fa uns dies Pep Busquets fins al 2025. “El meu objectiu és tornar tota la confiança que la Penya ha dipositat en mi. Som un club que aspirem a coses grans i hem d’intentar com a equip assolir els objectius, que cada cop seran més alts. El club aposta pels jugadors joves, els dona oportunitats, els cuida molt i els ajuda a ser millors. I al llarg dels anys hi ha molts exemples que ho proven", argumenta.

stats