Bàsquet - Copa del Rei

El primer trofeu de Mirotic, premi a una resiliència extrema

i
Àlex Gozalbo
2 min
Nikola Mirotic somrient

Barcelona“Som millors, eh. Som-hi”. Les paraules de Nikola Mirotic mentre el Barça recorria el camí que va des del vestidor del WiZink Center al parquet sobre el qual es va disputar la final de la Copa del Rei es van convertir en l’arenga definitiva d’un equip blaugrana que va començar el partit amb molta concentració. Ahir no va ser el millor jugador de l’equip blaugrana, però era un dels més contents durant la celebració a la pista de l’etern rival.

Acusat de traïdor pels aficionats del Reial Madrid, Mirotic es va treure un pes de sobre amb el títol perquè l’altaveu mediàtic de la capital portava setmanes destacant que encara no havia aconseguit cap trofeu des de la seva arribada a Can Barça. Cinc oportunitats, cinc decepcions, recordaven una vegada i una altra per penjar-li l’etiqueta de perdedor. L’aler pivot montenegrí s’havia proclamat subcampió de la Supercopa dues vegades, subcampió de la Lliga Endesa i quartfinalista de la Copa del Rei. L’última edició de l’Eurolliga, que els seus detractors li computaven en negatiu, no es va poder completar i, per tant, el títol de campió va ser declarat desert.

Èxit contra les adversitats

Una contusió molt forta en la mateixa zona en què dissabte havia rebut un cop va provocar que Mirotic disputés la segona meitat molt limitat físicament. Tot i això, l’aler pivot montenegrí va acabar sumant 12 punts i 5 rebots contra un Reial Madrid que no va saber trobar la fórmula per anul·lar la seva incidència en el joc. Gabriel Deck va patir per evitar el seu domini en les situacions d’un contra un.

El títol li va canviar la cara, a Mirotic, que ha tingut uns últims mesos molt durs. El jugador va estar apartat de l’equip per culpa del covid-19 i per una situació personal molt complicada. La millor notícia per a l’estrella blaugrana va ser el pas endavant que Rolands Smits va fer ahir. L’aler pivot letó, que va protagonitzar algunes de les accions més espectaculars, va anotar 13 punts i va aconseguir mantenir el nivell de joc durant els minuts en què el montenegrí va estar a la banqueta. Pierre Oriola, Brandon Davies i Artem Pustovyi van completar la rotació interior.

stats