Bàsquet
Esports Bàsquet 17/01/2013

Un gran darrer quart dóna la victòria al Barça Regal contra el Besiktas (59-73)

Els de Xavi Pascual, sense el lesionat Joan Carles Navarro, superen el conjunt turc amb més problemes dels previstos però ja tenen tres triomfs al Top-16

Ara
2 min

BarcelonaEl Barça Regal visitava la pista del Besiktas amb l'etiqueta de favorit però ha patit més del compte per superar el conjunt turc. De res ha servit que els blaugranes haguessin guanyat –aquesta mateixa temporada– dos partits contra ells, també a l'Eurolliga. Els locals han estat un conjunt motivat, tant en atac com en defensa, i han disputat la victòria fins a l'últim quart. Ha estat llavors quan un parcial de 0 a 9 pels blaugranes ha trencat el marcador i ha situat el 59 a 73 definitiu, la tercera victòria dels de Xavi Pascual en aquest Top-16 de l'Eurolliga, i el primer fora de casa.

Els catalans han trobat a faltar Joan Carles Navarro per dirigir l'equip. L'escorta, lesionat, no va viatjar fins a Turquia. En canvi, sí que ho va fer el jugador del filial Mario Hezonja, que ha disputat alguns minuts importants. Mentre que Pete Mickeal, dubte fins a última hora, ha sortit al cinc inicial.

El primer quart ha destacat més pels errors que no pas pels encerts, i ha acabat amb un escarransit 10 a 15. I el segon període va ser més vistós, tot i que un xic inquietant pels interessos blaugranes (22-19).

Al tercer quart s'hi ha arribat amb només tres punts d'avantatge pels blaugranes (48-51), però els de Xavi Pascual s'han sabut sobreposar a tots els problemes que havien tingut fins llavors –tant per anotar amb comoditat sota la cistella, com per frenar els atacs interiors del Besiktas–. A base de coratge, i contra un rival que ja començava a donar mostres de cansament, els blaugranes han sabut combinar la fortalesa defensiva amb la paciència en atac. Així han passat sis minuts sense que el Besiktas anotés ni un sol punt, mentre que els blaugranes agafaven una distància que acabaria sent definitiva.

Ja amb el partit gairebé sentenciat, el Barça Regal només ha necessitat paciència perquè passessin els minuts i s'endugués una victòria molt valuosa d'Istanbul.

stats