El blindatge a Messi, nou contractes en 14 temporades

L'argentí ha passat d'una clàusula de 150 milions el 2005 a una de 700 el 2017

Darrere la figura mediàtica de Messi, tothom recordarà que tot va començar amb una promesa de Carles Rexach en un tovalló de paper. Aquell va ser el primer lligam amb el Barça d'un argentí que, a mesura que enlairava la seva llegenda, veia com el club blaugrana reforçava el seu blindatge per mantenir-lo al cost que fos. En els 14 cursos que fa que és al primer equip, Messi ja ha firmat nou contractes diferents amb el conjunt blaugrana. 

Des que va deixar de tenir fitxa amb el filial, Messi ha viscut nou renovacions, la darrera, aquest dissabte, molt esperada per bé que ja era coneguda, almenys en bona part, ja que el mateix club s'havia encarregat de filtrar-ne alguns detalls, com que el pare ja l'havia firmat. El contracte que va firmar Jorge Messi (i que, com que va entrar en vigor el 30 de juny, entra dins de l'exercici 2016/17), però no és el darrer, ja que segons ha pogut saber l'ARA s'han modificat algunes condicions d'aquell contracte. Messi, així, passarà tota una vida lligada al club blaugrana: al primer equip hi haurà estat dels 17 anys fins, com a mínim, als 34, mentre que a les categories inferiors hi va estar dels 13 als 17. 

La que havia de ser  la vuitena renovació de Messi amb el Barça, i que l'havia de tenir lligat amb el club blaugrana fins al 2021, ha estat una de les més breus: aquest contracte, que el jugador no va arribar a firmar, tot just ha durat cinc mesos. El novè contracte s'ha fet amb unes condicions contractuals que ara, uns mesos després, el club s'ha encarregat d'actualitzar, tal com ha reconegut el mateix Bartomeu: "És un contracte nou; el del juny s'ha millorat per adequar la clàusula al nou mercat del futbol. Calia millorar la clàusula i s'ha fet un nou contracte". Així doncs, el novè contracte de Messi com a jugador del primer equip el tindrà lligat fins al 2021 (es manté la durada que tenia el vuitè), encara que amb una clàusula molt superior: 700 milions.

Entre el 2005 i el 2009, la clàusula de Messi era de 150 milions d'euros, però la inflació del mercat ha obligat a revisar-la. Entre el 2010 i el 2016 va passar a ser de 250 i a partir del 2017 era de 300 milions. Com la clàusula, ha viscut progressius augments el salari: de rebre una mica menys de mig milió net el 2005 als més de 30 milions pactats en una penúltima revisió que, segurament, també ha quedat obsoleta a escala salarial. 

Més continguts de