Futbol
Esports 07/04/2021

El Cadis insisteix en defensar Cala, a qui Competició obre un expedient

El futbolista nega haver dit "negre de merda" al jugador del València Diakhaby

Martí Molina
2 min
Diakhaby denunciant l'insult mentre Fali l'intenta retenir

BarcelonaEl Comitè de Competició ha obert un expedient extraordinari a Juan Cala, jugador del Cadis acusat d'haver dit "negre de merda" al jugador del València Diakhaby. D'aquesta manera, l'organisme respon a l'informe que va emetre el director d'integritat i seguretat de la Federació Espanyola (RFEF) i a un escrit del conjunt valencianista en què sol·licitava l'obertura d'un expedient disciplinari. Els fets es van produir diumenge i van motivar que el partit s'interrompés durant mitja hora, abans de ser reprès sense Diakhaby, que va ser substituït.

De moment, no s'ha pogut determinar si Cala va fer aquest comentari racista a Diakhaby, tal com denuncia el jugador xe. Les imatges que van captar el senyal internacional de La Liga són posteriors als fets. I el Cadis s'aferra a la presumpció d'innocència per defensar el seu futbolista, que de moment es manté ferm en la tesi que no va insultar el seu rival. De fet, en un comunicat, el conjunt andalús es mostrava "d'acord" amb l'obertura d'aquest expedient. És més, assegurava que "aplaudeix" la decisió de la RFEF i confiava que "pel bé del futbol" s'arribi "fins al final" en la investigació.

El Cadis optava per seguir amb la seva línia, que és la de donar suport al seu futbolista, i defensava que es tracta d'una situació "injusta". Però l'entitat anava un pas més enllà insinuant que, si no es podien provar els fets, s'hauria de sancionar Diakhaby. "Seguint el mateix criteri [sobre l'expedient a Cala], cal prendre les mesures necessàries perquè aquells que han acusat sense cap tipus de proves siguin sancionats". En paral·lel, les penyes del Cadis també van decidir donar suport al seu futbolista, aferrant-se a la presumpció d'innocència i criticant el "linxament públic" que està patint.

Un expedient ben justificat

Per ara, és la paraula de Diakhaby contra la de Cala. A l'acta del partit, escrita pel col·legiat català David Medié Jiménez, s'assegura que cap dels àrbitres va sentir l'insult al jugador del València. Però Competició justificava l'obertura d'aquest expedient, ja que, tant per l'acusació del futbolista xe com pel desenvolupament dels fets, "s'aprecien uns mínims indicis raonables que fan pensar en la comissió d'una infracció". A més, assegura que "amb caràcter previ" és "imprescindible actuar amb fermesa en relació amb qualsevol acció, manifestació o declaració que sigui susceptible de violència, racisme, xenofòbia o intolerància al futbol".

stats