Futbol Català
Esports 25/01/2012

Figueres i Rapitenca, campions d'hivern a Catalana

Els dos equips lideren en solitari els respectius grups de la categoria

àngel Garreta
1 min
El Figueres, de lila, en el darrer partit de lliga

BarcelonaLa Primera Catalana va posar fi el passat cap de setmana a les 17 primeres jornades del campionat i, amb elles, la primera volta del calendari. En la primera edició on la categoria té dos grups de competició, Figueres i Rapitenca comanden el grup 1 i el grup 2 respectivament, tots dos en solitari. L'objectiu de les dues entitats és el retorn a Tercera Divisió. A nivell de distància respecte el segon classificat, el camí del conjunt rapitenc sembla molt més clar i directe ara mateix.

Al grup primer, un històric Figueres mana a la part alta. L'equip, que es va refundar fa cinc anys a la darrera divisió del futbol i ha anat ascendint una categoria per any, sembla no tenir aturador en el seu lent però exemplar camí per retrobar l'honor perdut a la Segona B. La part alta d'aquest grup es dibuixa estreta amb un Mollet distanciat a un punt i que ocupa la segona plaça i un altre històric, el Palamós, situat al tercer lloc a dos punts de distància.

Més clar sembla el camí per la Rapitenca al grup 2. Amb 40 punts al capdavant de la taula classificatòria, l'equip blau té set punts de diferència respecte el Tàrrega i deu respecte el Júpiter, tercer classificat. No obstant, tot i tenir un favoritisme més clar per l'ascens, la Rapitenca pateix en aquesta segona volta modificacions internes de caràcter econòmic, factor que no afecta al Figueres dins el grup 1. Tots dos són, ara per ara, els màxims favorits al títol i, per extensió, a l'única plaça directa d'ascens a Tercera.

stats