19/02/2015

Caràcter guanyador

2 min
Tariq Kirksay i Nacho Llovet durant un acte publicitari organitzat a la Copa del Rei.

Tres dies de feina per a molts scouts. Imagino que ja durant l’any deuen haver fet el seguiment als joves valors que despunten en una de les grans lligues europees. Però aquesta és un cita important per valorar altres aspectes no només tècnics d’un jugador, com per exemple veure com juga sota la pressió d’un partit en què perdre significa marxar cap a casa. El caràcter guanyador dels jugadors.

Pel bé del Barça i dels culers habituals al Palau esperem que aquests vigilants s’enduguin una bona impressió, per exemple, d’Abrines i Hezonja, ja que voldrà dir que han mostrat coses interessants, però que s’esperin uns anyets a temptar-los en l’aventura americana... Tant de bo puguin fer com el Ricky, que abans de viatjar va guanyar tot el que es podia guanyar a Europa. O el cas de Navarro, que, tot i ser un pèl diferent, va marxar amb els deures fets. Seria bon senyal i títols per als culers!

Un aspecte important a la Copa és la capacitat dels jugadors per abstreure’s de l’ambient que genera aquesta competició. Hem parlat dels scouts, però tenim als hotels ple de representants, premsa, aficionats i gent que li agrada figurar. Cal trobar l’equilibri perfecte entre satisfer les necessitats periodístiques -la premsa es bolca en el bàsquet i això és importantíssim per al nostre esport-, agrair el suport dels aficionats que gasten els seus estalvis per venir-nos a veure, complir les obligacions amb patrocinadors -els que en tenen- i la concentració que requereix la competició del KO. Aquí no hi ha segones oportunitats; si no hi estàs ficat des del primer dia, tornes cap a casa tot just començar.

El Barça, però, s’ha estrenat amb una victòria. Sustentada en un gran encert des de la línia de tres punts. Si els blaugranes estan encertats s’obre un món de possibilitats. Per a Tomic especialment, els jugadors interiors o Thomas, ja que tenen més espai gràcies a l’amenaça exterior. Hi ha dos punts més que donen molta solidesa. Un, el pick and roll central amb Tomic o Pleiss. Aquests poden finalitzar o repartir joc des del coll de l’ampolla o facilitar tirs lliurats de les cantonades castigant les ajudes que els seus homes fan a la caiguda dels cincs. Dos, bloqueig lateral amb Doellman o Nachbar, que continuen oberts a la línia de tres i acostumen a treure molts triples lliurats.

I, avui, partit dur del Joventut contra els amfitrions. Cal jugar amb els nervis dels locals i amb la mateixa desimboltura amb què ho han fet durant tota la primera volta. Si es té l’encert de la majoria de partits, la Penya passarà a les semifinals. Molta sort!

stats