PRIMERA DIVISIÓ
Esports 23/04/2012

El caràcter de l'Atlètic de Madrid frena l'Espanyol

D.r. Jover

El somni de jugar a Europa la setmana vinent es va esborrant a poc a poc. La derrota ahir al Vicente Calderón contra l'Atlètic de Madrid per 3-1 fa que els blanc-i-blaus es quedin amb 45 punts i a tres -o quatre si l'Osasuna guanya avui el seu partit- de l'última plaça que dóna accés a l'Europa League, que ara ocupa l'Athletic Club empatat a punts amb el botxí ahir d'un Espanyol que va anar de més a menys.

I és que el mal del que va morir l'Espanyol va ser el d'una excessiva relaxació en el primer quart d'hora de la segona meitat. Els madrilenys, fent cas de les instruccions del seu tècnic, Diego Simeone, van sortir a totes i amb tot en els compassos inicials del segon temps, i de mica en mica es va veure clar que l'1-1 amb què es va arribar al descans seria història.

El gol de l'Espanyol al minut 19, per cert, va néixer d'una gran jugada de Sergio García, que va arribar a la línia de fons i va deixar la pilota franca a l'altra banda de l'àrea petita a un Dídac que va superar la línia de gol amb un xut que primer va tocar el pal. El segon gol del mataroní, però, no va servir per a res.

L'Espanyol, que va transmetre bones vibracions en els primers quaranta-cinc minuts, va deixar fred tothom en la represa. El canvi de xip d'una part a una altra va ser massa radical i quan no estàs del tot ficat en el partit ho acabes pagant.

Dos minuts fatídics

La persona que es va aprofitar a la perfecció d'aquest fet va ser el turc Arda Turan. El talentós migcampista de l'Atlètic de Madrid va aconseguir en els minuts 59 i 61 els dos gols que van tancar el partit i van trencar el somni europeu de l'Espanyol, que no va oferir gaire resistència ni va reaccionar com calia.

El 2-1 de Turan va arribar després d'una rematada deliciosa des de la frontal de la petita -en un altre error de marcatge com en l'1-0-, mentre que en el 3-1 Arda Turan va aprofitar una passada a l'espai per arribar a l'àrea, esquivar dos defensors i marcar amb un xut que després de tocar el pal va entrar.

La reacció, que ahir no va arribar, s'haurà de demostrar en els pròxims quatre partits si es vol un premi sucós l'any vinent.