CICLISME
Esports 15/03/2011

Evans s'emporta una disputada Tirrena-Adriàtica amb problemes per “Purito”

L'excampió del món Cadel Evans (BMC) ha acabat liderant l'apretada classificació de la prova italiana aprofitant les pèrdues d'un Robert Gesink cada cop més entonat

Albert Rabadan
2 min
Cadel Evans ha guanyat la sisena etapa de la Tirrena-Adriàtica

BarcelonaEls nerviosos i explosius finals d'etapa a la Tirrena-Adriàtica han provocat, en primer lloc, tan sols dues arribades massives -que van acabar amb victòries de Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) i Juan José Haedo (Saxo Bank)-, i després, unes escasses diferències que han donar emoció a les jornades finals.

Aprofitant l'avantatge del seu equip a la contrarellotge per equips, Robert Gesink (Rabobank) es va vestir de líder després de la maratoniana etapa de Chieti, on Michele Scarponi va aconseguir una ajustada victòria després d'atacar des de la base del mur final. Les dues etapes següents van tenir un desenllaç entre els favorits malgrat l'empeny dels joves de Movistar.

A Castelraimondo, l'escapada que protagonitzava el costa-riqueny Andrey Amador va ser atrapada a la mateixa recta de meta, amb victòria a l'esprint final d'un Philippe Gilbert que venia d'imposar-se a la la mítica Strade Bianche. Mentrestant, un lleuger despistament li va costar a Gesink la pèrdua, per tan sols disset segons, d'un liderat que ja no recuperaria.

Més aviat perquè l'última etapa en línia a Macerata se la va emportar qui també lluïa el nou mallot de líder, Cadel Evans, en un poderós esprint després dels atacs del càntabre Ángel Madrazo (Movistar) o Scarponi en el dur circuit final. En la jornada final, tot i que l'holandès ha demostrat la seva millora a la disciplina amb la novena posició, no n'ha tingut prou per superar a Evans, que ha entrat a mig minut del guanyador del dia, Fabian Cancellara (Leopard-Trek).

Finalment, en contra del previst, el català millor posicionat ha estat Juan Antonio Flecha (Sky), 28è a 5'21", i que ara començarà la preparació definitiva de cara les grans cites de la temporada de llambordes, mentre que un "Purito" amb problemes musculars des de Chieti s'ha deixat 37'55" per firmar una 67a posició de la que s'haurà de refer per afrontar la Volta, on es trobarà amb el mateix Evans, amb garanties de defensar títol.

Tirrena-Adriàtica, classificació general final: 1r Cadel Evans (BMC) 27h37'37", 2n Robert Gesink (Rabobank) a 11", 3r Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 15", 4t Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) a 24", 5è Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 30", 6è Marco Pinotti (HTC-Highroad) a 39", 7è Tiago Machado (RadioShack) a 42", 8è Damiano Cunego (Lampre-ISD) a 50", 9è Philippe Gilbert (OmegaPharma-Lotto) a 57", 10è Thomas Löfkvist (Sky) a 58".

stats