CICLISME
Esports 14/06/2019

La Volta Ciclista vol recuperar la contrarellotge per celebrar les seves 100 edicions

El calendari i el recorregut encara no s'han pogut definir

Toni Padilla
2 min
La Volta ciclista vol recuperar la contrarellotge per celebrar les seves 100 edicions

BarcelonaLa Volta Ciclista a Catalunya prepara la seva edició centenària aquest any 2020 amb alguna novetat destacada com el retorn d'una etapa amb contrarellotge individual. Serà una edició especial, la que fa 100, cosa que la converteix en la tercera prova a arribar a aquesta xifra per darrere del Tour (105 edicions) i el Giro (102).

En una trobada amb la premsa, el director de la prova, Rubén Perís, ha admès que encara no es pot parlar del traçat, ja que cal pactar-lo amb els ajuntaments, encara no constituïts. Però Perís dona per fet que, com sempre, s'acabarà a Barcelona amb un circuit per Montjuïc, on el repte és recuperar la ReVolta, una prova d'un dia femenina que va veure la llum l'any 2018 però que no es va poder fer aquest 2019 perquè coincidia amb una prova de la copa d'Espanya. La Volta confia en poder mantenir les dates dels últims anys, tot i que l'UCI (Unió Ciclista Internacional) encara no ha publicat el pròxim calendari, que tindrà novetats perquè és any olímpic.

Una de les novetats del 2020 podria ser aquesta contrarellotge individual, "d'uns 20 o 25 km" a un escenari per definir. L'última contrarellotge individual es va fer el 2007 entre Sornàs i Vallnord d'Arcalís, a Andorra, i la va guanyar el rus Denís Mentxov. El 2017 sí que es va fer una contrarellotge per equips a Banyoles.

Els organitzadors han celebrat l'èxit de l'última edició, que va finalitzar el 31 de març amb el triomf final del colombià Miguel Ángel López (Astana). La prova va acumular unes xifres d’impacte mediàtic molt destacables, amb presència televisiva a tot el món. A nivell global, les dades de l’agència Nielsen indiquen que la Volta va tenir 4.370 hores de difusió televisiva, mitjançant 28 difusors internacionals, que van arribar a fins a 190 països del món, amb emissió en directe als 5 continents. Aquest any s'hi va afegir l’emissió en directe en països com Austràlia, Mèxic o el Canadà.

stats