CICLISME

Els catalans Josep Betalú i Ramona Gabriel, campions de la Titan Desert

Tots dos han arribat a la darrera etapa amb la feina mig feta

L'edició més completa de la Gaes Titan Desert by Garmin ja té guanyadors: el català de 39 anys Josep Betalú (Bicipark), que ha demostrat ser el més fort dels 400 participants amb un temps total de 24 hores 54 minuts i 17 segons, superant Julen Zubero (MMR-Powerade) i el portuguès José Silva (Olympia).

Després de superar les dues primeres etapes de la general a prop del liderat –era tercer en la jornada de trasllat–, Betalú va gestar el seu triomf en l'etapa 4, entre Rissani i Merzouga, quan va arriscar en la navegació i va obtenir una renda superior als 8 minuts . En l'etapa Garmin, el tarragoní també va rodar amb els millors i va superar els dos trams de dunes amb molta facilitat. Succeeix en el palmarès el colombià Diego Tamayo, que en aquesta ocasió no ha pogut revalidar corona.

En la categoria femenina la catalana Ramona Gabriel (Scott-Taymory) ha donat un respir als seus rivals i ha "cedit" l'etapa a les mans de Mayalen Noriega. Gabriel ha guanyat cinc etapes i la classificació general. L'acompanyen al podi Sandra Santanyes i la mateixa Mayalen Noriega.