11/06/2012

Entre la ciència i la ficció

2 min
Fernando Alonso va acabar cinquè al Canadà.

Set Grans Premis, set guanyadors diferents. Sembla mentida, com si tot això respongués a l'estratègia d'un guionista pervers. No havia passat mai. És veritat que al circuit Gilles Villeneuve, el més imprevisible, sempre hi ha coses xocants. Però la cursa d'ahir va superar totes les previsions més optimistes. I aquesta vegada sense la pluja, que tant acostuma a animar la competició. Enguany no cal. La nova F-1 és així de sorprenent. Tant, que ara fins i tot Alonso té reaccions que, per inèdites, sobten. Com per exemple la justificació injustificable que va donar per tapar l'errada estratègica de Ferrari que, si no li va costar la victòria, com a mínim el va fer fora del podi. En un altre moment potser s'hauria espolsat la responsabilitat de sobre apartant-se del mal plantejament tàctic dels de Maranello i delegant-la en qui fos.

Després de presentar un cotxe que era un bunyol a començament de temporada, a Ferrari han sabut adreçar la trajectòria. L'F2012 ara és força competitiu; la Scuderia s'ha reforçat amb encert; són els més eficaços al boxs, i fins i tot saben gestionar la probable substitució de Massa per a l'any vinent com si fos la cosa més natural del món. Però ahir, digui el que digui Alonso, la van vessar.

Amb tantes sorpreses, de vegades tota aquesta intensitat sembla fictícia. L'endemà que el consell d'accionistes de Mercedes es qüestionés la viabilitat de mantenir les inversions de la marca a la F-1, va i guanya Rosberg, que no ho havia fet mai. El dia que Williams celebra el 70è aniversari, l'atzar li regala un triomf de Maldonado -amb incendi incorporat- un grapat d'anys després de l'última victòria de la llegendària formació. Schumacher critica la prestació dels pneumàtics i al cap de poc temps obté el millor temps als carrers de Mònaco.

Ara arriba la victòria de Hamilton, coincidint amb el cinquè aniversari del seu primer gran èxit. I precisament al mateix escenari. Justament el mateix dia que McLaren celebrava 44 anys de la primera victòria. Ves per on, el cap de setmana que commemoraven 300 curses amb els motors Mercedes. Quantes casualitats!

stats