Esports
Esports 25/01/2012

Els cinc grans duels esportius que també paralitzen el món

L'enfrontament entre el Barça i el Madrid de futbol no és l'únic duel que aconsegueix captar l'atenció dels aficionats al món de l'esport

àlex Gozalbo
2 min
Cartell de 'Beat LA' a Boston.

BarcelonaAquest dimecres es juga un nou enfrontament entre el Barça i el Madrid de futbol, un partit del qual estaran pendents molts aficionats al món de l'esport. Hi ha altres duels no futbolístics que també generen molta expectació:

1. Los Angeles Lakers-Boston Celtics

La major rivalitat del bàsquet nord-americà enfronta l'equip de Los Angeles, seu del glamur de Hollywood, amb el de Boston, una ciutat amb fortes arrels europees. Els Lakers i els Celtics s'han enfrontat en 12 finals de la NBA. El moment culminant de la rivalitat, que apareix a pel·lícules com American History X, va arribar a la dècada dels anys 80, amb Magic Johnson i Larry Bird.

2. Oxford-Cambrige

Les ciutats angleses d'Oxford i Cambrige són conegudes pel prestigi de les seves universitats i per una regata que cada any, a finals de març o principis d'abril, enfronta dues embarcacions a rem de vuit tripulants que han de recórrer 6,8 quilòmetres pel riu Tàmesi. La primera cursa, que es resol en menys de 20 minuts, data de 1829.

3. New York Yankees-Boston Red Sox

La rivalitat entre els New York Yankees i els Boston Red Sox porta més de 100 anys i més de 2.100 partits dividint els aficionats de la MLB de beisbol. Un dels episodis clau per entendre l'odi que es tenen els dos conjunts té a veure amb Babe Ruth, que va ser traspassat dels Red Sox als Yankees.

4. Índia-Pakistan

Tot i que aquí és un esport desconegut i pràcticament clandestí, un partit de criquet entre l'Índia i Pakistan pot tenir una audiència televisiva de fins a 3.000 milions d'espectadors. El primer enfrontament data dels anys 50, mentre que el darrer es va jugar l'any passat, quan totes dues seleccions van coincidir a les semifinals del Mundial.

5. Duke-North Carolina

Les grans rivalitats no es troben només a l'esport professional. Els enfrontaments entre els equips de bàsquet de les universitats de Duke i North Carolina també són mítics. De fet, Sports Illustrated va qualificar The Battle of the Blues com el duel universitari més apassionat dels Estats Units. El primer partit va ser l'any 1920 i des d'aleshores, més de 230 encontres.

stats